Debat og politik

Ny Måling: Lars Løkkes position som kongemager styrket

Lars Løkke Rasmussen (siddende) stiftede Moderaterne under partiets første landsmøde den 5. juni i Vejle.

Ifølge en dugfrisk Megafon-måling foretaget den 26.-29. september forPolitiken kan hverken de røde eller de blå partier hver især samle de nødvendige 90 mandater, der skal til for at sikre regeringsmagten.

Venstrefløjen kan ifølge målingen mønstre 46,7 procent af stemmerne, mens højrefløjen står til at høste 48,6 procent af stemmerne.

Målingen er godt nyt for Moderaterne, der går frem og nu står til at få 4,5% af stemmerne. Det er godt nyt for Lars Løkke Rasmussen, der standhaftigt har holdt partiet uden for blokkene, og kan derfor ende med at stå med de afgørende stemmer for, hvor statsministerposten havner efter næste valg.

– Det er imponerende, at Lars Løkke har fordoblet partiet på en lille måned. Han ligger nu til at blive den kongemager, han så gerne vil være, siger professor på Institut for Statskundskab, Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, til Politiken.

– Han kan bruge sådan en måling til at tale sig selv endnu mere ind i den rolle, han så gerne vil have. Den nye måling vil skabe momentum til ham og hans projekt. Ved sidste måling var der usikkerhed om, hvorvidt han var på den rette side af spærregrænsen. Nu er han ifølge den nye måling større end både Nye Borgerlige og Liberal Alliance, lydwer det fra professoren.

Venstre er i målingen større end Konservative, men begge partier går tilbage i forhold til seneste måling. Vælgertilslutningen til Radikale, som fortsat fastholder, at de i næste uge vil vælte regeringen, falder fra 6,8 til 5,3 procent af stemmerne i forhold til seneste Megafon-måling.

Nyeste Megafon-målinger og seneste valgresultat (procent)

 

 

Kommentarer