Foreningsnyt

Nyt månedligt marked i Underværket

 

Lørdag den 1. august kl. 10-14 afholdes:
Køb Lokalt-Marked i Underværket
Derefter den 1. lørdag i hver måned
Gør en god handel, og få en god oplevelse med i købet.

Køb Lokalt-Marked går ud på at samle lokale producenter, butikker og kunstnere en gang om måneden i Underværket. Der findes en masse fantastiske lokale produkter i Randers – fra fødevarer til kunst, tøj og ting. Det summer af folk, som med faglighed og nysgerrighed frembringer eller tilbyder spændende produkter af høj kvalitet.

11 lokale stadeholdere med alt fra is og vin til tøj og tupperware deltager på det første Køb Lokalt-Marked: Juniq 2Hand & Mode, Forever Living med aloe vera-produkter, Extra Brut Vinimport, Korsmedergaard med æg og grøntsager, Pannon Vin med ungarske vine, Vinimperiet, Sonja Rugi med blomsterbinding, PaperWaitress, Susanne Missiaen med Tupperware, billedkunstner Lykke Elmose, Birthe Thorn med glaskunst og Ny Lundgaard Ismejeri med is samt musikalsk indslag ved Esther Rokkjær. Fra september deltager Lindbjerggård med økologisk kød og Lathan med kartoffelspiraler.

De gode historier gør det nemmere at skelne, smage og vælge

Følger man Køb Lokal-Marked på Instagram, møder man blandt andet den bløde mule fra en broget ko fra Ny Lundgård, der nysgerrigt kigger ind i linsen. Og høns fra Korsmedergaard, der lægger de økologiske æg, som sælges på markedet. Initiativtager Bjarne Jørgensen får hjælp af sin datter Astrid, som har ferie fra gymnasiet:

– Vi prøver at få fortællingen frem, så det bliver nemmere at skelne, smage og vælge de gode lokale varer, som måske er lidt sværere at få øje på end dem, der bliver markedsført af store globale kæder.

Også i Underværket hilser man det nye marked velkomment og håber på, at det bliver en fast og tilbagevendende begivenhed, som kan være med til at styrke Underværket som handelshus:

– Med initiativet i Underværket ønsker vi at bidrage til FN’s verdensmål nr. 11, der handler om at gøre byerne inkluderende og bæredygtige – siger Annemarie Winther, leder af Underværket. Underværket er et kultur- og handelshus med en overdækket gade, der egner sig særligt godt til markeder, som undgår at blive udsat for regn og blæst:

– Parker i P-huset, ha’ din paraply ved hånden, og to minutter efter står du tørskoet på et hyggeligt markedet, – lyder opfordringen fra Annemarie Winther.

Kommentarer