Debat og politik

Pernille Vermund melder sig ind Liberal Alliance

Der skulle kun gå syv dage som løsgænger i Folketinget før stifter og tidligere formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har meldt sig ind i Liberal Alliance, og øger dermed partiets antal af mandater til 15 i folketingsgruppen.

I et interview med Berlingske siger Pernille Vermund om skiftet:

– Liberal Alliance er det parti, som bedst viser vejen frem for et borgerligt-liberalt samfund, og Alex Vanopslagh har i mine øjne en helt fænomenal evne til at formulere en borgerlig dagsorden, der ikke bare handler om frihed, men også om at tage ansvar for mere end sig selv.

Fra Alex Vanopslagh lyder det på hans facebookside:

– Det er en god dag for Liberal Alliance – og en god dag for det borgerlige Danmark. Jeg er overbevist om, at Pernille Vermund bliver en gevinst for partiet. Det er jeg sikker på, da jeg kender Pernille rigtig godt.

– Jeg rakte allerede sidste år ud til Pernille for at tale om, hvorvidt det ikke ville være bedre for det borgerlige Danmark, at vi koncentrerede og samlede kræfter – eksempelvis ved at hun kom til Liberal Alliance.

– Gennem mine mange samtaler med Pernille på det seneste, er jeg blevet overbevist om, at vi deler politiske værdier og visioner, samt at hun kan agere en fantastisk holdspiller på lige fod med de andre folketingsmedlemmer. Pernille Vermund står i dag 100 procent inde for Liberal Alliances politik, værdier og kultur, og hun er helt indforstået med, at hun som ny i en politisk folketingsgruppe skal arbejde sig op. Det glæder hun sig til, og det gør jeg også.

Nyheden om Nye Borgerliges opløsning kom om formiddagen den 10. januar. Her sprang bomben på Christiansborg, og hurtigt blev medierne samlet omkring Pernille Vermund.

Baggrunden for, at hun ville opløse partiet, lød, at det borgerlige Danmark skulle samles, og at der var for mange partier på højrefløjen.

– Det er tid til at trække stikket, tid til at nødlande og så sørge for, at de mange gode kræfter i Nye Borgerlige kommer sikkert over i andre partier, så de kan fortsætte den kamp, der er så vigtig for os.

Kommentarer