Debat og politik

Pernille Vermund vil stoppe som formand og i Folketinget

Pernille Vermund oplyser tirsdag, at hun ønsker Nye Borgerlige skal i finde en ny formand, idet hun ønsker at træde tilbage og vil ikke genopstille til næste folketingsvalg.

Pernille Vermund vil stoppe som formand for Nye Borgerlige og vil heller ikke stille op til folketingsvalg næste gang. Hun opfordrer samtidig partiet til hurtigst muligt at finde en ny formand.

– Jeg har derfor meddelt vores medlemmer, vores folketingsgruppe og vores dygtige ansatte, at dette bliver min sidste periode i Folketinget – og at jeg allerede nu vil anbefale Nye Borgerliges medlemmer at vælge den formand, der skal føre partiet videre frem i den valgperiode, der nu for alvor går i gang.

– Det betyder, at jeg er formand for Nye Borgerlige frem til partiets årsmøde eller ekstraordinære årsmøde, hvis hovedbestyrelsen beslutter at indkalde til et sådant, skriver hun.

Hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige holder møde den 28. januar, og her vil det blive besluttet, om der skal indkaldes til et ekstraordinært årsmøde.

Pernille Vermund stiftede Nye Borgerlige i 2015 sammen med Peter Seier Christensen, der er næstformand for partiet. Vermund har siddet i Folketinget siden 2019, hvor partiet blev valgt ind første gang med 2,4 procent af stemmerne og fire mandater. Ved folketingsvalget den 1. november sidste år gik Nye Borgerlige frem og fik 3,7 procent og dermed seks mandater. Blandt disse er Mette Thiesen dog siden blevet løsgænger.

Kommentarer