Samfund

Prins Joachim: Vi allesammen meget kede af det

Foran den danske ambassade i Paris fik Ekstra Bladet i dag torsdag et kort interview med prins Joachim, om hvordan hans reaktion er til at dronning Margrethe har besluttet at fratage prinsens børns titler.

Onsdag i denne uge meddelte dronning Margrethe, at hun har besluttet at fratage prins Joachims fire børn titlerne prinser og prinsesse fra 1. januar 2023.

Meldingen sendte ikke bare chokbølger gennem hele Danmark, men også internt i den royale familie, der pånær Joachim var blevet varskoet på forhånd.

Prins Joachim skulle ifølge kongehuset have været bekendt med beslutningen siden maj i år, men sådan hænger det ikke helt sammen ifølge prinsen selv.

I et kort videointerview, foretaget af Ekstra Bladet i dag torsdag i Paris bliver Prins Joachim spurgt:

Hvordan har De det med, at Deres børn er blevet frataget deres titler?

– Det er vi allesammen meget kede af. Det er aldrig sjovt se sine børn på den måde blive gjort fortræd. De står i en situation, de ikke forstår, fortæller prins Joachim til Ekstra Bladet og tilføjer, at han fik bare fem dages varsel. Han tilføjer:

– I maj fik jeg forelagt en plan, som i det store hele gik på, at når børnene hver især fylder 25 år, så ville det ske. Athena fylder 11 til januar.

På spørgsmålet fra Ekstrabladets reporter om, hvordan beslutningen har påvirket Prins Joachims forhold til sin mor svarer han efter en lang pause:

– Det tror jeg ikke jeg behøver uddybe her.

Onsdag aften mødte Ekstra Bladet dronning Margrethe foran Nationalmuseet i København. Også hun havde svært ved at sætte ord på stemningen i familien.

Kommentarer