Samfund

Royal Run præsenterer hele holdet af værtsbyer for 2024 udgaven

Med Hans Kongelige Højhed Kronprinsen i spidsen kan Royal Run nu offentliggøre samtlige værtsbyer for det kommende royale motionsevent.

Siden mandag har Royal Run hver dag kunnet præsentere en ny værtsby, der skal danne rammen om Royal Run ’24.

Mandag offentliggjorde Brønderslev som den første, at den skal være Royal Run-værtsby. Tirsdag fulgte Aarhus efter. Onsdag offentliggjorde Fredericia sit værtskab til Royal Run ’24. Torsdag morgen meldte Kalundborg Kommune ud, at den skal lægge asfalt til det kommende Royal Run. Og nu melder København/Frederiksberg sig på holdet af værtsbyer for Royal Run ’24, som traditionen tro går sammen om at holde Royal Run.

”Vi er meget glade for nu at kunne afsløre de fem udvalgte værtsbyer for Royal Run 2024. Disse byer er nøje udvalgt for at give deltagerne en uforglemmelig oplevelse 2. pinsedag,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og med i Royal Runs styregruppe.

Royal Run er arrangeret af Bevæg dig for livet, som idrætsorganisationerne DIF og DGI står bag i samarbejde med Dansk Atletik.

Det royale motionsevent fandt sted første gang i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens fødselsdag og har lige siden haft stor succes med at få rigtig mange inaktive til at deltage i et motionsevent for første gang. Med offentliggørelsen af de nye værtsbyer er håbet også at få sat gang i danskerne både før, under og efter eventet, siger Jens Otto Størup, der er administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe.

”Nu er værtsbyerne for Royal Run ’24 offentliggjort, og ved at komme ud til nye dele af landet kan vi sammen med værtsbyerne tage næste skridt mod at inspirere til mere bevægelse hos forhåbentlig endnu flere danskere– ikke blot på dagen for Royal Run, men også op til og efter.”

Salg af startnumre vil forventeligt ske i løbet af november måned.

Om Royal Run

  • Royal Run fandt sted første gang i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag. Siden da har eventet fundet sted hvert år 2. pinsedag.
  • I 2024 vil Royal Run således blive afholdt den 20. maj 2024 fem forskellige steder i landet.De fem værtsbyer til Royal Run ’24 er:
  • Brønderslev
  • Aarhus
  • Fredericia
  • Kalundborg
  • København/Frederiksberg

 

Kommentarer