Kultur og events

Royalt tak til 3. klasses elever fra Randers

Victor Aalestrup Kragh fra Søndermarkskolen og Mejse Sørensen fra Rismølleskolen fik en personlig hilsen fra H.M. Dronningen, som tak for Randers Kommunes bidrag til dronningens fødselsdagsgave.

Torsdag d. 2. juli 2020 var Victor, Mejse og deres familier inviteret ind på borgmester, Torben Hansens kontor, hvor Victor og Mejse fik overrakt en særlig hilsen, som tak for fødselsdagsgaven, fra selveste dronningen.

De to 3. klasses elever fik et personligt brev, en meget særlig blyant og en kop af kongeligt porcelæn i gave.

Victor og Mejse var oprindeligt udvalgt til at rejse til København og overrække det maleri, der blev Randers Kommunes bidrag til en samlet fødselsdagsgave fra Danmarks 98 kommuner. Men på grund af corona-virus, blev arrangementerne omkring dronningens fødselsdag aflyst, og maleriet blev sendt afsted uden Victor og Mejse.

Den 16. juni blev overrækkelsen af kommunegaverne alligevel afholdt, dog kun med deltagelse af 10 børn fra fem kommuner. Victor og Mejse var desværre ikke deriblandt, og de modtog derfor den personlige hilsen fra dronningen i stedet.

– Det er meget fint af dronningen at huske de børn, der desværre ikke kom på københavnertur. Jeg er dog rigtig glad for, at jeg selv fik muligheden for at møde de to kunstnere og deres familier, og også give mit tak for deres bidrag på Randers Kommunes vegne. Samtidig er det jo de færreste, der kan prale af at være udstillet på Christiansborg, så børnene kan godt være stolte – siger borgmester Torben Hansen.

Som en ekstra overraskelse fik resten af familien også en lille ting med på vejen fra kommunen.

Med tydelige spor af Randers
Motiverne for de 98 malerier er malet under de to temaer “Dronningen” og “Vartegn for min kommune”. Kunstneren bag Randers’ bidrag til gaven er Mejse, og hun lod sig inspirere af Sven Dalsgaards skulptur “Nøglen”, dronningens monogram og margueritter.

Mejse kan ikke rigtig huske, hvordan hun lige kom på det motiv, men det kan læreren, Trine Hald, der i marts hjalp børnene med at udfolde deres kreativitet i et forløb, der desværre blev stoppet af corona-virusset.

– Vi læste blandt andet en bog om dronningen, og vi snakkede om, hvilke ting man kan se rundt omkring i byen. Når de for eksempel så billedet af “Nøglen”, så kunne de godt huske, at de havde set den før, eller at de havde været der. På den måde blev de i processen både opmærksomme på vores by, og på hvem vores dronningen er for en – siger Trine Hald, lærer på Kristrup Skole.

Til udstilling på Christiansborg Slot
Mejses maleri, og alle de andre billeder, kan ses på danske kongehus’ hjemmeside, hvor de er delt op alfabetisk under kommunenavn. Se dem HER

Billederne er derudover til udstilling på Christiansborg Slot, hvor man kan se dem indtil 30. august.

Kommentarer