Livsstil og forbrug

Sådan styrer du uden om buler og ridser Indbakke

Flere får skader på bilen. Ifølge tal fra Vejdirektoratets årsstatistik er antallet af materielskadeuheld i Randers Kommune steget siden 2015. Foto: PR.

Siden 2015 er antallet af bilskader i Randers Kommune steget med 16 procent. Lokal fagmand giver fire gode råd til at styre uden om skaderne.
Det er ikke altid ufarligt at sætte sig bag rattet og køre en tur på de randrusianske veje. Ifølge de seneste tal fra Vejdirektoratets årsstatistik er antallet af materielskadeuheld i Randers Kommune steget med 16 procent fra 2015-2018.
Det kan blive en dyr fornøjelse at skulle have ridserne og bulerne fikset på værkstedet. Derfor er der flere og flere, der reparerer de overfladiske skader selv. Det oplever de hos Biltema i Randers.
– En ridse eller bule i bilen kommer aldrig belejligt, og derfor er der flere, der anskaffer sig udstyr til selv at fikse de overfladiske ridser, fortæller Peter Munk, der er varehuschef i Biltema i Randers.
Styr uden om skade
Peter Munk råder til, at man følger fire gode råd, hvis man vil styre uden om skader på bilen:
1. Vær opmærksom i trafikken. Mange uheld kan undgås, hvis man koncentrerer sig mere om at køre bil. Skru ned for musikken, og hold ind til siden, hvis børnene på bagsædet forstyrrer.
2. Beskyt bilen. Du kan sætte beskyttelsesfolie på de mest udsatte områder på bilen og dermed tage de værste skrammer. Har du børn på bagsædet, der åbner bildøren hurtigt op, kan du sætte en dørbeskytter på, som tager skraldet, hvis døren bliver smækket op i noget.
3. Fjern selv de overfladiske ridser. Der er ingen grund til at sende bilen på værksted, hvis ridsen kun er overfladisk. Det kan klares med ridsefjerner og reparationslak. Ridsen er overfladisk, hvis der ikke mærkes modstand, når du forsigtigt kører en negl henover.
4. Opgradér dit sikkerhedsudstyr. Automatisk nødbremse, blindvinkelalarm og fartbegrænser kan synes som en dyr investering, men det kan øge sikkerheden i din bil markant, så du undgår ulykker.

Kommentarer