Livsstil og forbrug

Salget af sejlerudstyr stikker helt af

Biltema i Paderup, har oplevet en markant større interesse for udstyr og vedligeholdelsesprodukter til både i år sammenlignet med sidste år. Foto: PR.

Sejlerforening bliver oversvømmet af tilmeldinger, og hos Biltema i Randers er salget af bådudstyr steget ekstraordinært. Corona fylder de danske farvande med hjemlige fritidssejlere.

Mange randrusianere har i de seneste måneder været nødsaget til at ændre ferieplaner og forberedt sig på en hyggelig sommer i fædrelandet – ikke mindst fritidssejlerne. Ifølge Henning Jensen, der er formand i interesseorganisationen Danske Tursejlere, bliver der fyldt med danskere i de danske farvande til sommer.

– Der er rigtig meget gang i den lige nu. Vi har fået 600 nye tilmeldinger i de seneste to måneder, hvilket er 50 procent flere end sidste år. Mange fortæller, at i stedet for at bruge 50.000 kroner på en all inclusive-tur til Spanien, udlever de båddrømmen. Samtidig forlænger mange af de eksisterende bådejere deres tid på båden. Jeg havde selv planlagt at besøge de svenske kanaler, men vi tager i stedet en rundtur til nogle af de dejlige danske byer, siger Henning Jensen.

Ifølge Henning Jensen har de fleste sejlere fået deres båd i vandet og har brugt forårets lange weekender på små ture, hvor udstyr og bådens stand bliver testet.

Sejlere klargør bådene
At der er stor forberedelsesaktivitet på de danske lystbådehavne, opleves også hos Biltema i Randers. Detailgiganten har i marts, april og maj solgt knap 50 procent flere bådrelaterede produkter sammenlignet med sidste år.

– Bådmaling og ekstraudstyr til både er blandt vores vigtigste varegrupper, og salget er gået helt amok i de seneste måneder. Vi har rigtig mange kunder, der er ved at klargøre deres båd til et langt sommertogt i Danmark, og som lige mangler de sidste ting, inden de letter anker, siger Peter Munk, der er varehuschef i Biltema i Randers.

Han er sikker på, at den nuværende pandemi i kombination med klimadebatten åbner flere danskeres øjne for fordelene ved at holde ferie herhjemme i Danmark – hvad enten det er i telt, sommerhus eller båd.

Kommentarer