Kultur og events

Sejren gik til udbenet edderfugl ved DM i Vildtmad 2019

Se billedserie Se den store billedserie af fotograf: Jan Szwed.

Søndag  var en dag i jagtens og madens tegn, da Vildt Gastronomi inviterede til DM i Vildtmad 2019 på det ”Grønne Museum” ved Gl. Estrup Slot ved, Auning.
Man kunne opleve jagthornblæsere og se det lokale friske vildt på paraden, skaffet af lokale jægere. Når det nedlagte vildt var blevet æret med jagthornssignaler, gik kokkene i gang med at flå, plukke, forlægge og partere vildtet, og efterfølgende trylle det hele om til velsmagende retter over bålets flammer og grillens  gløder.
En af de markante vindere af DM Årets Vildtret var Martin Peter Leth fra Falsled Kro – Relais & Châteaux . Han havde valgt at udfordre sig selv ved at vælge edderfugl, som han udbenede og fyldte for derefter at stege den hængende, så fedtet kunne dryppe fra.
Og det skulle vise sig at være ikke blot en modig, men også en klog beslutning.
De tilberedte edderfugle slog nemlig benene væk under dommerne, og kokketeamet fra Falsled Kro kunne rejse hjem til Fyn som vindere af konkurrencen. Se indslaget fra TV2OJ om Martin Peter Leth her:

Der lød spredt latter og småsnakken, da kok Martin Peter Leth fra Falsled Kro helt frivilligt valgte edderfuglene på vildtparaden ved DM I Vildtmad søndag middag.
Han kunne ellers have valgt harer, kaniner, fasaner, gæs, råvildt, dådyr og krondyr. Men nej. Det skulle åbenbart ikke være for nemt. Og da Martin Peter Leth gik igennem folkemængden med edderfuglene ved sin hånd, kunne man høre ham sige til sin assistent, at han faktisk ikke anede, hvordan de smagte.
Se, det er en modig kok.
Godt fire timer senere kunne dommerpanelet sætter tænderne i nogle lækre andefugle, som ellers har ry og rygte for at være noget af en svær opgave at få til at smage godt.
Vinderen i kategorien Charcuteri & Røgvarer blev Røget leverpølse med krondyr fra Slagteren i Højslev.
Vinderen i kategorien Færdigretter & Halvfabrikata blev Karrykål med ristet krondyr fra Slagteren i Højslev.
Vinderen i kategorien Forsøgsprodukter blev Fasanpaté med fasansky fra Byens Køkken i Odense.
Alle tre vindere har vundet et stk. originalt emballage design af Jonas Nørregaard.
Godt 200 besøgte DM på Gl. Estrup Søndag og her fik alle gæster mulighed for at tage et stykke vildt med hjem, som ikke var brugt til konkurrencen. Der var desuden mulighed for smagsprøver af bålmad og mange andre friluftsaktiviteter.

Kommentarer