Kultur og events

Silkeborg slog AGF i Pokalfinalen i Parken

Det var de røde fra Silkeborg mod “De Hviie” fra Aarhus, der i dag tørnede sammen i Parken i København i årets pokalmesterskab i fodbold.

Og ved slutfløjtet var det en kendsgerning, at de røde løb med sejren 1-0 efter en intens og til tider hård kamp, der alle 90 minutter bølgede frem og tilbage.

AGF har hungret efter et trofæ i 28 år og alle spillere havde snørret støvlerne til at tage den nyslåede pokal i sterling sølv med hjem til Aarhus for 10. gang i klubbens historie.

Men det blev ikke denne torsdag i Parken, sulten blev stillet, hvor holdet måtte se sig slået af Silkeborg, der vandt 1-0.

Peruvianske Oliver Sonne bankede vindermålet i kassen efter 40 minutters spil i første halvleg. Der gik dog et gys gennem spillere og publikum, da dommer Mikkel Redder fik tegn fra sin linjevogter, at målscoreren var offside. Men kort tid efter kom meldingen fra VAR-dommer Jakob Sundberg, at målet var godkendt.

I anden halveg med ti minutter tilbage af kampen sendte Silkeborgs Stefan Thordarson bolden i AGF’s mål efter et fremragende indlæg fra Tonni Adamsen, men denne gang gik VAR-gennemgangen Silkeborg imod og scoringen blev annulleret for offside.

AGF forsøgte de sidste minutter at få en udligning, men forgæves, og de næsten 20.000 AGF fans måtte tage den lange tur hjem til Aarhus, mens de cirka 12.000 silkeborgenserne nok fik en mere festlig hjemtur.