Livsstil og forbrug

Snart skal du logge ind for at få adgang til DR TV

I fremtiden vil danskere ikke længere kunne få adgang DR TV’s omfattende bagkatalog uden først at logge ind på streamingtjenesten. Det sker når Danmarks public service virksomhed introducerer en ny adgangsport for at lære hver eneste af sine brugere bedre at kende.

Adgangsporten indføres i næste uge for hele DR’s digitale univers for at kunne tilbyde seerne en mere personlig programflade med ekstra funktioner. Login bliver obligatorisk fra 2024.

Lasse Bastkjær Jensen, direktør i generaldirektørens stab, forklarer:

– Indtil nu har DR TV i høj grad været en one-size-fits-all-løsning. Men vi er nødt til at udvikle os, da der naturligvis stilles større krav til streamingkvaliteten fra brugerne.

Det betyder, at danskerne vil blive bedt om at oprette et brugernavn og en e-mailadresse, hvis de ønsker at se mere end den aktuelle programflade på DR TV. Til gengæld vil streamingtjenesten nu kunne huske, hvor langt folk er kommet i afspilningen af bestemte programmer, selvom de for eksempel skifter fra computer til telefon.

Det nye login giver også brugerne adgang til DR’s indhold i Europa, forbedret børnebeskyttelse og en forside fyldt med skræddersyede anbefalinger og genrer, ligesom Netflix og andre. har gjort det i årevis.

Selvom det allerede har været muligt at logge ind frivilligt på DR TV fra gang til gang for at tilpasse indstillingerne, har kun 5% af seerne valgt at gøre det, på trods af at halvdelen af befolkningen bruger tjenesten hver uge.

Målet er selvfølgelig at få flere brugere til at oprette en konto, da dette giver mulighed for at tilbyde op til 5 millioner forskellige forsidelayouts på tjenesten, udforske oversete tilbud blandt de 2.500 titler i bagkataloget og få danskerne til at blive længere på platformen i stedet for at søge andre steder på internettets farverige forlystelsespark.

Det nye login skal også hjælpe DR med at opfylde sin public service-forpligtelse over for moderne forbrugere.

For at lette overgangen for ældre danskere har DR samarbejdet med Ældre Sagen under udviklingen af login’et og øget antallet af medarbejdere i sin kundesupport, hvor brugere kan få hjælp ved at ringe til 35203520.

Kommentarer