112 og retsvæsen

Sosu-hjælper fra Randers idømt 16 års fængsel

Den drabssigtede sosu-hjælper Susanne Hein Kristensen, som var ansat på Plejecenter Tirsdalen i Randers, er i dag onsdag ved retten i Randers blevet idømt 16 års ubetinget fængsel. Hun er fundet skyldig i drabsforsøg og grov vold med døden til følge. Rettens tre juridiske dommere og seks nævninge var alle enige om udfaldet.

Gennem hele sagen har Susanne Hein Kristensen nægtet sig skyldig i at hun har foretaget sig noget, der bevirkede at en stribe beboere måtte køres på sygehuset – nogle ad flere omgange – fordi de var blevet forgiftet med medicin. En af plejehjemmets beboere døde efterfølgende.

Retten i Randers lægger i sin dom vægt på, at kvindens ofre har været »værgeløse og svækkede plejehjemsbeboere«, som hun »efter forudgående planlægning« har gjort ondt ved at misbruge sin stilling som sosu-hjælper. Det er alle skærpende omstændigheder.

Specialanklager Jesper Rubow havde med henvisning til netop en række skærpende omstændigheder argumenteret for en endnu højere straf, nemlig fængsel på livstid.

Retten frifandt dog Susanne Hein Kristensen for drab, som ifølge retten rettere var et udtryk for »legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter«, som endte med, at beboeren døde. Og tre af drabsforsøgene mente retten også var tilfælde af grov vold, mens kvinden samtidig blev erklæret skyldig i de resterende fire drabsforsøg, der var oplistet i anklageskriftet.

Forsvarsadvokat Henrik Garlik ankede dommen på stedet, og vil i landsretten gå efter en frifindelse, alternativt en mildere straf.

Kommentarer