112 og retsvæsen

Stalking: Et års fængsel for flere hundrede overtrædelser af tilhold

Foto: Østjyllands Politi

En 57-årig mand er fredag ved Retten i Aarhus blevet idømt et års ubetinget fængsel for flere tilfælde af stalking og for at have brudt et tilhold mod sin ekskone flere hundrede gange.

Den 57-årige har været dømt tre gange tidligere for at have brudt sit tilhold, og denne gang var overtrædelserne primært sket på Facebook. Her havde manden på sin egen profil 667 gange skrevet nedsættende opslag og kommentarer om ekskonen til trods for, at der i hans tilhold stod, at han heller ikke måtte kontakte hende indirekte ved f.eks. at skrive om hende på nettet.

En adfærd, som retten betegnede som grov og chikanerende, og at der var tale om en betydelig krænkelse, selvom opslagene ikke var af truende karakter.

– Jeg er tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at det også var brud på tilholdet, selvom skriverierne foregik på den 57-åriges egen Facebook-profil. Tidligere har han bl.a. brugt sms, og mails, men uanset platform, så var formålet det samme. Omfanget i den her sag har været overvældende, for der er tale om et enormt antal opslag og kommentarer med chikanerende indhold rettet mod den forurettede. Stalking kan have store konsekvenser for dem, der bliver udsat for det, og når det får så stort et omfang, så er det jo meget indgribende i ens liv, siger anklagerfuldmægtig Henriette Laxy.

Nægtede og ankede

Ud over de flere hundrede Facebook-opslag opsøgte den 57-årige mindst én gang også ekskonen på hendes adresse ved en enkelt lejlighed, hvilket han også blev dømt for i retten.

Den 57-årige erkendte at have skrevet de mange opslag og været ved ekskonens adresse, men han nægtede, at det skulle være et brud på tilholdet. Han ankede dommen, men protesterede ikke mod fortsat varetægtsfængsling.

Kommentarer