Debat og politik

Stephanie Lose afløser Troels Lund Poulsen og bliver økonomiminister

Venstres næstformand, Stephanie Lose, er midlertidigt hentet ind i regeringen som følge af Jakob Ellemann-Jensens sygeorlov. Hun afløser Troels Lund Poulsen på økonomiministerposten, så han kan varetage ministerhvervet som forsvarsminister 100 procent.

Mens Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen er på sygeorlov på ubestemt tid, har Troels Lund Poulsen (V) varetaget posten som fungerende forsvarsminister ved siden af sin post som økonomiminister.

Det blev der torsdag lavet om på, idet arbejdet med to ministerier, ifølge Venstres partisekretær Christian Hüttemeier, har trukket store veksler på Troels Lund Poulsen.

– Med fortsat store udfordringer med krigen i Ukraine samt forberedelse af et nyt forsvarsforlig har Troels Lund Poulsen selv gjort opmærksom på, at der er brug for en mere holdbar løsning, hvis hverdagen skal blive ved med at hænge sammen, skriver Hüttemeier i en pressemeddelelse.

Af pressemeddelelse fremgår det også, at løsningen er midlertidig, indtil Jakob Ellemann vender tilbage til sin post som forsvarsminister og formand for Venstre.

Jakob Ellemann skriver torsdag i et opslag på Facebook, at han er overbevist om, at han vender tilbage.

– Det går fremad med mit helbred. Jeg er i gode hænder, og jeg glæder mig til igen at have en dagligdag på Christiansborg og i Forsvarsministeriet, skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Stephanie Lose tager orlov fra sit daglige job som regionsformand i Region Syddanmark. Venstre oplyser dog, at hendes rolle i regeringen kun er midlertidig.

 

Kommentarer