Magaxin

Terrassevarmer på el eller gas – sådan vælger du bæredygtigt

Sommeren er kommet, og  vi kan se frem til lange aftener på terrassen med venner og familie. Så hvordan tænker vi lige energien ind? Vi har spurgt Energistyrelsen hvordan du både kan tage hensyn til miljøet og nyde udelivet på terrassen.
Der er ingen tvivl om at en lækker plaid eller en varm trøje er det mest bæredygtige valg når det kommer til at holde varmen lidt længere på terrassen end temperaturen i virkeligheden tillader her i det tidligere forår. Men hvis man nu – ligsom de fleste – nyder det lidt ekstra med en terrassevarmer på terrassen, hvad er så egentlige det mest miljørigtige valg når det kommer til terrassevarmere?
De fleste danskere bruger gasvarmere, når aftenerne på terrassen bliver forlænget, og det begynder at blive koldt. Men gasvarmere bruger også meget energi og udleder 1/3 mere CO2 end eldrevne varmere. For at undgå at det bliver en dyr fornøjelse, bør du derfor gå efter eldrevne terrassevarmere, lyder det fra Energistyrelsen.
Find din foretrukne terrassevarmer i dit lokale byggemarked, som du finder i FIND FIRMA
Den eldrevne terrassevarmer har en mindre rækkevidde end en gasvarmer – til gengæld koster den ca. 4-6 gange mindre, når den er i brug, og udleder væsentligt mindre CO2.

Vælg infrarød varme

Forbruget bliver mindst, hvis du vælger en elvarmer, der bruger infrarød stråling frem for reflektorvarme. Den opvarmer kun det, som dens stråler rammer og varmer derfor ikke luften op. Hvis du vælger en model til at placere under et bord, kan du holde forbruget 19 gange mindre end en gasvarmer.
Tips:

  • Husk at slukke terrassevarmeren, når den ikke er i brug og tænd den først, når du skal bruge den.
  • Vælg terrassevarmer med infrarød stråling frem for reflektorvarme, så bliver dit elforbrug mindst muligt.

Find din foretrukne terrassevarmer i dit lokale byggemarked, som du finder i FIND FIRMA

Kommentarer