Kultur og events

Tidlig julegave: Nu starter billetsalget til VM i kvindehåndbold

Efter en fjerdeplads, bronze og sølv ved de seneste tre mesterskaber, drømmer Håndboldkvinderne om at tage det sidste skridt på podiet i Danmark. Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Det bliver et af de største håndboldevents nogensinde på dansk grund, når VM for kvinder til december spilles i Herning og Frederikshavn. Og det er nu, du skal sidde klar for at sikre dig en billet.

Selvom der er god tid til december, giver det allerede julelys i øjnene på Håndboldkvinderne og landstræner Jesper Jensen at se frem mod det kommende VM på hjemmebane.

Onsdag klokken 10 starter billetsalget til Danmarks kampe, der alle spilles i Jyske Bank Boxen i Herning, samt til kampene i Frederikshavn, der er den anden danske værtsby ved mesterskaberne, der arrangeres i samarbejde med Sverige og Norge. Billetter kan købes hos Ticketmaster.

Efter landsholdet i 2020 måtte spille EM i Herning for tomme tribuner på grund af coronapandemien, kan de slet ikke vente med at få en fyldt arena i ryggen denne gang.

– Det bliver det fedeste håndboldarrangement, der har været i Danmark i flere år, så det glæder vi os sindssygt meget til. Vi har også et niveau nu, hvor vi kan spille op mod de bedste. Så vi drømmer om at nå hele vejen frem til finaleweekenden i Jyske Bank Boxen. Jeg får helt gåsehud bare ved tanken, siger Jesper Jensen.

I Herning spilles to indledende grupper, en mellemrunde, to kvartfinaler, begge semifinaler samt bronzekamp og finale.

Landsholdsanfører Sandra Toft var som en af bare fire spillere i den nuværende landsholdstrup med, da Danmark og Herning også var værter for VM i 2015. Så hun ved om nogen, hvad det betyder for spillerne at mærke opbakningen fra tribunerne i Jyske Bank Boxen.

– Det var den vildeste oplevelse nogensinde. Bare opvarmningen og nationalsangen foran så mange mennesker. Så det glæder jeg mig meget til forhåbentlig at prøve igen.

– Nu fik vi smag for at spille en finale i november, og det vil vi da rigtig gerne en gang til og så med et lidt sjovere udfald denne gang. Og det er det, opbakningen fra vores fantastiske danske fans skal hjælpe os med at opnå, siger målvogteren, der er kåret som verdens bedste kvindelige håndboldspiller.

VM i kvindehåndbold spilles under sloganet “Aim to excite” – og målsætningen om at skabe begejstring skal ikke alene indfries med verdensklasse inde på banen. I Jyske Bank Boxen opbygges også verdens måske største fanzone, ligesom afviklingen og underholdningen i arenaerne tages til et helt nyt niveau.

– Det er helt unikt at få lov til at danne rammen om en international slutrunde, så vi ser med rigtig stor glæde frem til igen at blive hjemmebane for de danske håndboldkvinder, ligesom vi glæder os til at byde alle hold og håndboldfans velkommen til verdensmesterskabet i Jyske Bank Boxen, siger administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen.

Hans forventninger deles til fulde af formand for Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen:

– Vi glæder os til, i samarbejde med Herning, Frederikshavn og Sport Event Denmark, at arrangere et VM i verdensklasse. Den følelse man får af at stå skulder ved skulder på tribunen og kæmpe for Danmark, er svær at overgå. Efter Håndboldkvindernes medaljer ved de seneste to mesterskaber er jeg sikker på, at vores mange fans og frivillige vil give dem det bedste rygstød til igen at levere en toppræstation og sikre os alle en kæmpe sportsoplevelse, siger han.

VM i kvindehåndbold spilles fra den 29. november til 17. december, og det er tredje gang i historien, at Danmark er værter.

Billetterne til VM sættes til salg onsdag den 1. marts klokken 10.00 hos Ticketmaster.

Samtlige af Danmarks kampe bliver spillet i Jyske Bank Boxen i Herning, og en billet giver adgang til alle kampe i arenaen den pågældende dag.

Danmarks kampe spilles på følgende datoer:

  • Indledende runde: 1. december, 3. december og 5. december
  • Mellemrunde (hvis kvalificeret): 7. december, 9. december og 11. december
  • Kvartfinale (hvis kvalificeret): 13. december
  • Semifinale/placeringskamp (hvis kvalificeret): 15. december
  • Finale/bronzekamp/placeringskamp (hvis kvalificeret): 17. december.

Vi kender ikke Danmarks modstandere endnu. Lodtrækningen er nemlig ikke foretaget, da kvalifikationen til VM stadig er i gang. Lodtrækningen forventes at finde sted i starten af juli.

Efter lodtrækningen sættes en ny gruppe billetter til salg, mens de sidste billetter kommer til salg 1. oktober.

Har man spørgsmål til billetsalget eller problemer med at gennemføre køb, bedes man kontakte Ticketmaster på tlf. 38 48 16 30. Der er åbent fra klokken 10-17.

Kommentarer