Debat og politik

To folketingsmedlemmer skifter nu til Danmarksdemokraterne

De to folketingsmedlemmer Mads Fuglede (tv) og Kim Edberg Andersen (th) skifter nu til Inger Støjbergs parti, Danmarksdemokraterne.

Danmarksdemokraterne er tirsdag blevet to mandater større i folketinget.

Mest bemærkelsesværdigt er, at Mads Fuglede har forladt Venstre og melder sig ind i Danmarksdemokraterne, men også det tidligere folketingsmedlem for Nye Borgerlige Kim Edberg Andersen har meldt sig ind i Inger Støjbergs parti.

Mads Fugledes beslutning om at forlade Venstre er ikke kun et hårdt slag for Venstre. Partiskiftet betyder nemlig, at SVM-regeringen mister sit indenrigspolitiske flertal. Regeringens liv forventes dog endnu ikke at være i fare, sålænge de nordatlantiske mandater holder sig neutrale. Dermed kan regeringen lige nøjagtigt tælle til 90.

– Partier er i deres gode ret til at udvikle sig og bevæge sig rundt i det politiske landskab, men det er også klart, at når man gør det, er der nogen, der vil blive efterladt i den proces. Sådan har jeg haft det gennem længere tid, fortæller han til DR

Mads Fuglede og Inger Støjberg ligger tæt op ad hinanden værdipolitisk – særligt i forhold til udlændingepolitikken – og også gjorde det, da de var partifæller i Venstre.

Fuglede har tidligere været en markant udlændingeordfører for Venstre, og dertil var han ét af de ni folketingsmedlemmer, der ikke stemte for at sende Støjberg for Rigsretten i januar 2021.

Kommentarer