Kultur og events

Var Scavenius helt eller forræder?

Erik Scavenius - her sammen med nazisten Werner Best - huskes ofte for samarbejdet med den tyske besættelsesmagt under krigen. Forfatter Birgithe Kosovic tegner dog et mere nuanceret billede af ham.

Der kastes nyt lys over en af besættelsestidens mest forhadte danskere, Erik Scavenius, ved forfatterarrangement i Kulturhuset.
Vi er nu nået til november, en måned der for mange er årets mørkeste tid. Derfor er det dejligt at rykke sammen og synge de gode fællessange, det kan give lys og energi til sjælens batterier, så det kan være nemmere at komme igennem mørket.
Det får man nu chancen for på Randers Bibliotek til novembers Eftermiddagssang på Hovedbiblioteket tirsdag den 12. november kl. 16. Her vil månedens sangvælger, Jesper Bjerre Jacobsen, stå i spidsen for en halv time i fællessangens tegn.
Jesper Bjerre Jakobsen har været forstander på Randers Kloster siden 2006.
Randers Kloster er en gammel historisk stiftelse, som er grundlagt i 1558. I dag er klostret en moderne og velfungerende institution, der tilbyder boliger til seniorer og ældre i gode og trygge rammer.
– Jeg er oprindeligt uddannet lærer – fortæller Jesper Bjerre Jacobsen – og jeg har arbejdet inden for skole- og børne/ungeområdet frem til min ansættelse på Randers Kloster. Jeg var lærer og skoleleder på en katolsk skole i både Randers og Aarhus og leder af børne- og ungeafdelingen i den tidligere Purhus Kommune.
Jesper Bjerre Jacobsens fritid var tidligere præget af tilknytningen til den kirkelige børne- og ungdomsorganisation FDF, herunder med et ophold på Silkeborg Højskole. Nu er han engageret i kirkeligt arbejde i menighedsrådet i Sct. Mortens Sogn og i provstiudvalget for Randers Nordre Provsti.
Jesper Bjerre Jacobsen slutter:
-Opholdet på Silkeborg Højskole blev starten til et livslangt og nært forhold til Højskolesangbogen – og sang, og ikke mindst fællessang, har i det hele taget altid været et betydningsfuldt og bærende element i næsten alle de sammenhænge, hvor jeg har befundet mig – både i arbejds- og fritidsliv.
Derfor får vi til eftermiddagssangen både ældre klassikere som “Jeg elsker den brogede verden” og nyklassikere som “Livstræet” og “Regnvejrsdag i november. ”
Skulle man trænge til noget varm til halsen undervejs i programmet, vil der være kaffe på kanden til de fremmødte. Det er som altid gratis at være med til fællessang på Randers Bibliotek, og ingen tilmelding er nødvendig.

Kommentarer