Sport

Vildt og emotionelt comeback for Vingegaard efter historisk sejr på 11. etape af Tour de France

Jonas Vingegaard har vundet 11. etape af Tour de France. Han var den hurtigste i slutspurten mod målstregen med sin nærmeste konkurrent, Tadej Pogacar, efter en opslidende bjergetape. En historisk sejr, der samtidig var en fysisk, moralsk og meget emotionel genrejsning for den dobbelte Tour-vinder, siden han styrtede under Baskerlandet Rundt i april.

– Denne sejr betyder meget for mig, sagde en følelsesladet og tårevædet Vingegaard efterfølgende.

– Alt, hvad jeg har været igennem de sidste par måneder, kommer nu tilbage. Perioden efter mit styrt i Itzulia i Baskerlandet Rundt var hård. Så det her er en sejr for min familie. De har altid været ved min side.

På Col de Pertus kom Vingegaard, der i mellemtiden havde sat Roglic, tættere på Pogacar. På de sidste meter af stigningen sluttede Vingegaard sig til sloveneren. De to fulgtes derefter sammen mod målet i Le Lioran. Efter en hård spurt viste Vingegaard sig til sidst at have de hurtigste ben i spurten. Og vandt sin fjerde Tour-etape.

– Jeg kunne ikke følge Pogacars angreb på Puy Mary, selvom jeg kun var få sekunder bagud på toppen, fortalte Vingegaard. 

– Jeg vidste, at jeg bare skulle blive ved med at kæmpe og finde mit eget tempo. På nedstigningen, formåede Pogacar at vinde noget tid, så jeg forventede ikke at komme tilbage. Men det gjorde jeg. Pludselig kunne jeg se ham foran mig, og det endte med at blive en tæt spurt. Jeg kunne mærke, at sejren var min, siger han og tilføjer:

– For tre måneder siden kunne jeg ikke have forestillet mig det.

Sportsdirektør Frans Maassen var også både berørt og begejstret for dagens sejr:

– Efter Puy Mary så det ud til, at vi skulle begrænse et tidstab, og Jonas gjorde det. Denne sejr vil helt sikkert være blandt hans bedste nogensinde. Det øjeblik, han kom til Pogacar, var faktisk en sejr i sig selv , men han har overskredet det. Alt forbliver spilbart i GC. De beviste det igen i dag.

Efter dagens etapesejr ligger Jonas Vingegaard stadig nummer tre  i klassementet med et minut og 14 sekunder op til Pogacar.

 

Kommentarer