Kultur og events

VM i trebande carambole kæmpesucces i Ridehuset

Se billedserie Torbjorn Blomdahl, Sverige vandt VM, som nu er hans 6. i rækken VM. Due Anh Cien Nguyen fra Vietnam blev nummer 2, mens 3. pladsen gik til Sameh Sidom fra Egypten. Yderst til højre er det Semih Sayginar fra Tyrkiet , som blev nummer 4. Fotoserie: Jan Szwed.

Det var den absolutte verdenselite i trebande carambole, som var samlet til VM i de historiske bygninger på Værket i Randers. Her dystede 48 af verdens allerbedste spillere fra 22 nationer om VM guldet.
Spillet blev indledt med pampe i 16 puljer med tre spillere i hver. Hver puljepuljevinder gik så videre til 1/16-dels finalerne, hvor kampene blev afviklet som et knockout-kampe.
Tre danske spillere var udtaget til VM, nemlig det lokale håb fra Randers, Thomas Andersen samt Dion Nelin og Jacob Sørensen. Thomas Andersen gik ikke videre fra puljekampene.
Det gjorde til gengæld Dion Nelin der nåede kvartfinalen ved efter en sejr over tyske Martin Horn. Herefter gik danskeren dog ud i en match, hvor han var chanceløs mod svenske Thorbjørn Blomdal, som endte med at vinde turneringen.
Tre succesfulde dage i Ridehuset ved Værket er slut.
3-bande carambole betegnes som kongedisciplinen inden for billard fordi spillet har stor teknisk sværhedsgrad.

Kommentarer