Samfund

Zelenskyj landet i Danmark som nu leverer F-16-kampfly til Ukraine

Det ukrainske præsidentpar Zelenskyj er søndag eftermiddag landet i et dansk Herkulesfly, som kommer direkte fra Holland, hvor præsidenten tidligere på dagen fik tilsagn om levering af hollandske F-16-fly.

Præsidentparret blev modtaget af Kronprinsesse Mary, statsminister Mette Frederiksen, forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen, udenrigsminister Lars Løkke-Rasmussen og Ukraines ambassadør Mykhailo Vydoinyk.

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, besøger Flyvestation Skrydstrup for at få en opdatering på træningen af ukrainske piloter samt at offielt at modtage tilsagn om Danmarks donation af F-16 flyene.

I pressemeddelelse fra Statsministriet fremgår det, at Zelenskyj under sit besøg desuden vil mødes med en række danskere og herboende ukrainere, der har støttet Ukraine i krigen. Undervejs skal han også mødes med kongehuset og repræsentanter frafolketinget.

Allerede torsdag kom tilladelsen fra USA til at sende F-16-fly til Ukraine, så snart træningen af ukrainske F-16-piloter er gennemført.

Kommentarer