Samfund

3D-print i kampen mod Corona

Sådan ser en færdig ansigtsskærm ud.

Tradiums Tømrerafdeling arbejder med 3D-print.
På Tradiums Tømrerafdeling arbejder de også med 3D-print. Derfor har Ronnie Bundgaard, der er faglærer på uddannelsen, brugt en del af tiden på at forberede undervisningsmateriale, inden for området.
Af den årsag har han også adgang til to 3D-printere derhjemme – printere der har kørt på døgndrift med at producere visirer, der skal beskytte sundhedspersonale mod Coronavirussen.
– Jeg følger en del forums på Facebook omhandlende 3D-print. En dag faldt jeg over et opslag fra Italien, hvor nogle Makers (som man kalder os), var begyndt at printe ventiler til respiratorer. Jeg startede noget skeptisk at følge de forskellige debatter og pludselig poppede “DK Makers mod Corona” op. Den er styret af Jonas Damm Hermansen som er initiativtager på Facebook gruppen. Jeg var stadig skeptisk til han dukkede op i Go’ morgen Danmark med initiativet. Jeg så en mulighed for at byde ind med hvad jeg kunne, da min kæreste selv arbejder i ældresektoren, så det kom pludselig tæt på, forklarer Ronnie der ellers har nok at se til hverdagen, med to børn der skal beskæftiges.
– Min ene søn er kun 11 måneder, så den står på bleskift, underholdning og mad, som skal passes ind ved siden af arbejdet. Kedsomheden opstår periodisk ved den store dreng på 7 år og jeg er egentlig glad for at der er undervisning han kan bruge tiden med.
Skal også bruges i undervisningen
Når undervisningen på tømrerskolen engang bliver normaliseret, er det mening at 3D-printerne skal indgå endnu mere aktivt. Derfor er der også indkøbt 6 nye printere.
– Vi har længe snakket i afdelingen om implementering af 3D-print, også før jeg selv fik interessen privat. Derfor vil vi i højere grade inddrage det i vores arbejde, hvor det skal være med til at give eleverne en praksisnær undervisning, og inspirere dem til at tænke kreativt og arbejde innovativt, afslutter Ronnie

Kommentarer