Kultur og events

Bare balder eller badetøj – brugere af søbad deler vandene

Kan lokale borgere kræve, at vinterbaderne skal have badetøj på eller ej. I Silkeborg raser debatten på de sociale medier.

Vinterbadning er populært som aldrig før, og mens lokale foreninger oplever voksende medlemstal, bakker mange kommuner op med etablering eller renovering af faciliteter for at imødekomme behovet.

Men skal der bades med eller uden tøj – og hvordan gebærder man sig i saunaen. Det er er der lige nu en strid om i Silkeborg, som forrige år fik nye badebroer og fællessauna.

Flot ser det ud, det nye Østre Søbad med en helt ny sauna, og runde badebroer. Her kan man gå direkte fra omklædningsrum ud på broen og hoppe i søen. Det er særligt en bestemt gruppe brugere meget tilfredse med, nemlig vinterbaderne. Men når det kommer til om man skal være nøgen eller ej, er ikke alle lige enige.

– Vinterbadning er enormt populært for tiden, og det vil vi gerne understøtte med bedre faciliteter ved de nye søbade, udtalte Simon Christensen, da etableringsplanerne var vedtaget, og siden det nye søbad ved Almind Sø blev etableret med stor sauna-afdeling, er vinterbaderne strømmet til.

Nøgenbadning i det offentlige rum er en ældgammel diskussion. Den rasede også 1976, hvor det endte med, at Justitsministeriet fastslog, at nøgenbadning er lovligt. I 2008 rasede en diskussion ved Skodsborg i København, og i Hellerup i 2015 følte en boligejer, at det var blufærdighedskrænkende, at folk badede nøgne foran hans hus. Men Østre Landsret gav igen nøgenbaderne medhold.

Se indslaget her fra TV Midtvest med de lokale kommentarer.

 

Kommentarer