Navnenyt

Bjerregravborgerne sagde farvel og tak til deres uddeler gennem 34 år    

Se billedserie Borgere i Øster Bjerregrav og Over Fussing havde samlet ind til en afskedsgave til deres tidligere uddeler. Gaven var to fugle udført i granit af den lokale stenkunstner fra Ålum, Karen Flarup. Gaven blev overdraget af Brian Wickberg (tv), som samtidig takkede Ole Skiffard for hans virke i lokalsamfundet. Foto: Gitte Hagsholm

Mandag i sidste uge kunne Ole Skiffard endelig få sagt ordentlig farvel efter godt 34 år som brugsuddeler i Øster Bjerregrav. Det skete ved en reception i forsamlingshuset, hvor lokale borgere i løbet af eftermiddagen dukkede op med gaver og gratulationer.

Oprindeligt var afskedsreceptionen for Ole Skiffard sat til 30. marts, men så kom der lige en coronakrise ind og satte en stopper for det.

Med de seneste lempelser på forsamlinger, vurderede bestyrelsen for DagliBrugsen i Øster Bjerregrav, at det nu var forsvarligt at holde afskedsreceptionen, der fandt sted i forsamlingshuset mandag i sidste uge.

Der var dog heller ikke problemer med for mange mennesker samlet på én gang, da lokale borgere, familie og venner dukkede op på skift i løbet af eftermiddagen.

Ole Skiffard tiltrådte stillingen som brugsuddeler i Øster Bjerregrav 1. februar 1986. Oprindeligt kun i en midlertidig periode, men mødet med borgerne og engagementet i byen gjorde, at han og hustruen Rita slog rødder og blev boende.

Ole Skiffard involverede sig også i lokalpolitik, hvilket i flere år gav ham en plads for socialdemokraterne i kommunalbestyrelsen i Purhus Kommune og efter kommunesammenlægningen også en plads i det nye byråd i Randers Kommune, hvor han på et tidspunkt skiftede partifarve. Men det er en anden historie.

Udfordringer og nye tider

I 2019 måtte Ole Skiffard sygemelde sig på grund af smerter i hænderne. En lidelse der krævede operation og længere tids fravær fra butikken. Samtidig blev der stillet nye krav fra Coop til drift af butikken, og i efteråret besluttede Ole Skiffard efter samråd med bestyrelsen og en fornuftig fratrædelsesordning med Coop at trække sig som uddeler.

– Din dagligdag i butikken har også ændret sig meget gennem de 34 år, du har været her. Du elsker allermest at gå rundt i butikken og trimme og snakke med kunder om alt muligt. Og ikke mindst børn er dine store favoritter, og du er også favorit hos børnene. Det er et utal af tegninger, du har modtaget af byens børn. Og der er altid tid til at kramme et barn og komme med en kærlig bemærkning. Jo, vi vil også huske dig som børnenes uddeler, og børn er jo ikke de ringeste at få ros af, sagde formand for bestyrelsen, Svend Aage Nielsen blandt andet i sin tale til Ole Skiffard.

Den nu tidligere uddeler har dog også stadig sin næsten daglige gang i butikken, hvor han prøver ikke at blande sig.

– Jeg skal jo lige ned at kigge og snakke med folk engang imellem, og så kan jeg jo ikke lade være med lige at kaste et blik hen over hylderne, men jeg blander mig ikke. Selvom jeg godt kan finde på at komme med et “lille hint” i ny og næ, siger Ole Skiffard med et skævt smil.

 

Ole Skiffard (nummer to fra venstre) sammen med brugsens nuværende bestyrelse foran butikken, hvor den nu tidligere uddeler har brugt mange timer af sit liv de seneste 34 år. Foto: Gitte Hagsholm

Kommentarer