Debat og politik

Den danske regeringstop på overraskende besøg i Ukraine

Frederiksen, Ellemann og Løkke besøger ukrainsk by med Zelenskyj.

Statsminister Mette Frederiksen (S), Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) har mandag besøgt Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj på et hospital i byen Mykolajiv.

Nyheden kommer fra Volodymyr Zelenskyj selv, som mandag skriver på kommunikationsplatformen Telegram,  at han mandag har besøgt et hospital i byen Mykolajiv sammen med de tre danske topministre.

I en video, bliver de danske ministre vist rundt på et militærhospital i byen Mykolaiv i det sydlige Ukraine.

Mykolajiv var blandt de første byer, der blev angrebet af russiske styrker, da Rusland sidste år indledte sin invasion af Ukraine. Før krigen var byen hjem for tæt på en halv million indbyggere. Det anslås, at omkring 230.000 stadig bor i byen. Resten er flygtet eller er blevet slået ihjel i bombardementerne.

– Der er jo tale om kæmpemæssige ødelæggelser og meget, meget store flygtningestrømme herfra. Men der er også tale om en by, hvor folk begynder at komme tilbage blandt andet på grund af det arbejde, Danmark står bag og har engageret sig i, fortæller Mette Frederiksen fra den ukrainske havneby til TV 2.

 

Kommentarer