Øster Bjerregrav

Dødsstød til DagliBrugsen i Øster Bjerregrav – Coop lukker butikken 31. juli

Nuværende bestyrelse i DagliBrugsen sammen med uddeler gennem 34 år, Ole Skiffard (nr. 2 fra venstre), foran byens butik i forbindelse med afskedsreceptionen forrige mandag. Arkivfoto: Gitte Hagsholm

Ud af det blå har Coop i dag meddelt at man fra centralt hold har besluttet at lukke den lokale Dagli’brugs i Øster Bjerregrav. Det sker allerede med udgangen af juli måned, oplyser bestyrelsen på facebook torsdag aften. 
For halvanden uge siden var der liv og glade dage i Øster Bjerregrav, da byen med noget coronaforsinkelse endelig fik mulighed for at sige ordentligt farvel til byens uddeler gennem 34 år, Ole Skiffard. Der var en god stemning, for brugsen har haft god indtægt i foråret, og man var langt i overvejelserne om, hvordan den fremtidige ledelse af butikken skal tegne sig.
Torsdag aften trak Coop så tæppet væk under de overvejelser med beskeden om, at man fra kædeniveau har besluttet at lukke butikken 31.juli. I år. En beslutning brugsens bestyrelse ikke har været involveret i.
Det fremgår af et opslag, som bestyrelsen har lagt op på facebook-siden for Over Fussing og Øster Bjerregrav torsdag aften. Her skriver bestyrelsesformand, Svend Aage Nielsen blandt andet:
“Jeg har desværre en chokerende nyhed til jer. Coop har besluttet at lukke DagliBrugsen Bjerregrav den 31 juli 2020. Bestyrelsen har ikke været inddraget i denne beslutning og tager afstand fra den måde det er foregået på. Bestyrelsen er naturligvis bekendt med, at vi de sidste år ikke har leveret et tilfredsstillende resultat. Iflg Coop har vi kun ca 25 % af den dagligvarehandel som foretages af byens borgere. Og det tror Coop ikke vil ændre sig væsentlig i fremtiden, derfor lukker de butikken.”
Bestyrelsen opfordrer endvidere til, at man hurtigst mulig gør i gang med at finde en anden løsning, så byen kan bevare sin dagligvarebutik:
“Når Coop ikke vil drive vores butik videre, må vi hurtigst muligt finde en købmand, som vil drive en dagligvarebutik i Bjerregrav,” lyder det.
Randers Netavis følger op med reaktioner i morgen.

Efter meddelelsen sendte bestyrelsen dette brev ud til kunderne. Billede lånt fra facebook

Kommentarer