Dronningborg

Er Dronningborg bydelen det nye SORT

Debatindlæg af: Christina Kjærsgaard, Medlem af Randers Byråd for Venstre.
Medlem af Skole- og uddannelsesudvalget samt Sundheds-, idræts- og kulturudvalget

Budgetforhandlingerne i Randers er afsluttet. Venstre står i det kommende budgetår udenfor. Vi kunne ikke acceptere Socialdemokratiets ufravigelige krav om en skatteforhøjelse på 0,2%. Det svarer til en skatteforhøjelse til Randersborgerne på 120 millioner kr, hvoraf de 17 millioner skal betales tilbage til statskassen som STRAF for at hæve skatten i Randers.
Som eneste valgte Byrådsmedlem med bopæl i Dronningborg må jeg se til, at Socialdemokratiet vælger at lukke et yderst velfungerende plejehjem i Dronningborg. Det var forventet, nu hvor Venstre ikke indgik i budgetforliget!
Dronningborg er den bydel i Randers Kommune, hvor der bygges flest boliger. I Sporbyen Scandia bygges der 1200 boliger. Der er indenfor de sidste 5 år solgt 49 kommunale byggegrunde og fra 2017-2019 er der solgt 30 private byggegrunde.
Byens mest brugte hal, Dronningborghallen, er så nedslidt, at den ikke ved, hvilken side den vil vælte til, så den bliver forhåbentligt stående i endnu et par år.
Vi har (endnu) en hal i Dronningborg, som organisatorisk og økonomisk hører under Randers Idrætshaller. Dronningborghallen er den hal, der historisk har inddrevet flest midler til Randers Idrætshaller. Det har ikke resulteret i, at der er blevet geninvesteret i vedligehold, ombygning m.m. Den fremstår nu, som kommunes allermest nedslidte idrætsanlæg.
Der er brug for 40-50 millioner kroner for at komme igang med det idrætscenter/projekt, som nuværende aktører omkring Dronningborghallen har liggende i skuffen. Projektet er klar, men de midler, der er afsat af S i 2021 (9 millioner) og V i 2022 ( 10 millioner) har ikke kunnet række til at sætte gang i byggeriet til aftageren af Dronningborghallen.
Vi er mange, der drømmer og arbejder for et område, der i bedste IFO-stil (læs: Idræts fritidsordning) kan lave synergi med en ny børnehave. Det er der afsat 20, 3 millioner til og et nyt idrætscenter, hvor vores yngste borgere kan have glæde af hal-faciliteterne i formiddagstimerne og resten af kommunes idrætsglade borgere i eftermiddags- og aftentimerne.
Endelig skal borgere i og omkring Dronningborgbydelen bruge usædvanlig og unødvendig lang transporttid for at komme på E45.
Fremkommelighed er vigtig for at tiltrække borgere. Desværre har det ikke givet skiftende partifarver i Randers Byråd modet til og de økonomiske prioriteringer af at videreføre og færdiggøre det nordlige hængsel ud til Udbyhøjvej.
Således at borgere i Dronningborgbydelen, Harridslev og de Nedre Byer kan minimere tidsforbruget for at komme på E45. Den beslutning skal tages hellere i dag end i morgen!
Lad os nu UDEN hensyntagen til skiftende partifarver tage det lange lys på og arbejde hårdt for udviklingen af Dronningborgbydelen.

Kommentarer