Syddanmark

Flyrute genåbnet mellem Billund til Bruxelles

Søndag åbnede den direkte rute mellem Billund Lufthavn og Bruxelles. Det blev fejret med snoreklip, kaffe og kage og taler fra den belgiske ambassadør, Michiel Maertens, Lufthansas General Manager Sales Denmark, Patrick Pötzsch, og direktør for Ruteudvikling, Kommunikation & Marketing i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm. Foto: PR

Der var gensynsglæde i Billund Lufthavn, da Brussels Airlines søndag genåbnede sin direkte rute mellem Bruxelles og Billund Lufthavn. Ruten mellem Billund og Bruxelles har været på standby siden coronapandemiens begyndelse.

Glæden over genåbningen deles af Billund Lufthavn, politikere, embedsfolk, familier og turister, der har brug for en direkte forbindelse eller muligheden for at flyve videre ud i verden fra Bruxelles. Fejringen blev markeret i gaten med snoreklip, kaffe og kage og taler fra den belgiske ambassadør, Michiel Maertens, Lufthansas General Manager Sales Denmark, Patrick Pötzsch og Direktør for Ruteudvikling, Kommunikation & Marketing i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm.

Jesper Klausholm er yderst tilfreds med genåbningen og sætter nogle ord på Brussels Airlines som symbol:

– At Brussels Airlines igen er tilbage på platformen symboliserer, at der er politisk og erhvervsmæssig velstand i Vestdanmark. Ruten er vigtig for både erhvervslivet, EU-parlamentarikere, embedsfolk fra Vestdanmark og familiære relationer, men også for dem, der søger en kulturel storbyferie.

Den belgiske ambassadør, Michiel Maertens, giver Jesper Klausholm ret og ser også frem til forbindelsen:

– Jeg glæder mig meget over den nye direkte forbindelse mellem Danmark og Belgien med Brussels Airlines. Den bringer Belgien tættere på de danskere, der bor i Jylland, både i forhold til forretning, men også fornøjelse. Det er også godt nyt for de belgiere, der gerne vil udforske Danmark ud over København.

Den direkte rute mellem Billund og Bruxelles er med til at gøre de vestdanske politikere, diplomater og embedsfolks hverdag mere fleksibel, fordi tilgængeligheden til Bruxelles er øget. Det har stor værdi for Asger Christensen, Medlem af Europa-Parlamentet (V), men også for selve rekrutteringen af vestdanskere til vigtigt EU-arbejde.

– Det er en fantastisk nyhed, at Billund nu får en direkte forbindelse til Bruxelles. Ikke kun for mig som Medlem af Europa-Parlamentet, men også for alle de andre mange danskere, der er bosat i Belgien, og for de mange diplomater, embedsfolk og andre rejsende, der ofte rejser frem og tilbage mellem Danmark og Bruxelles. Vi mangler danskere i EU-systemerne og danskere i Bruxelles. Så jeg håber, at vi med den direkte forbindelse fra Billund kan gøre det nemmere at rekruttere også flere danskere fra Jylland til Bruxelles, og dermed til det vigtige arbejde i EU, fastslår Asger Christensen.

Anders Vistisen, medlem af Europa-Parlamentet, Dansk Folkeparti stemmer i med Asger Christensen og er ligeledes begejstret for den nye rute direkte ud af Billund Lufthavn:

– Ruten er god for Danmark og for hele landets sammenhængskraft. Vestdanmark forbindes tættere til resten af Europa – og så er det oplagt, at erhvervslivet i den grad vil kunne profitere af ruteåbningen. For mig personligt er det en enorm gevinst med den nye direkte rute mellem Billund og Bruxelles – dermed kan jeg undgå to ugentlige mellemlandinger og i stedet bruge min tid på det politiske arbejde i Europa-Parlamentet.

Kommentarer