Erhverv

Fødevareminister besøgte Tradium mandag

Se billedserie

Mandag havde socialdemokratiet Kronjylland inviteret fødevareminister Mogens Jensen til at besøge skolen, for at se hvorledes der bliver arbejdet med bæredygtighed og grøn omstilling.
Første stop var hos hotel, køkken og restaurant-skolen. Her blev ministeren inviteret på mad fra projektet Tøm køleskabet. Eleverne havde lavet små velsmagende hapsere og en grøn vitamindrik lavet på grønsager. Yderst veltillavet.
Minisetren spurgte interesseret eleverne om bagrunden for at de gik på skolen, og her var svarene mange. De fleste om at lære faget fra bunden, men også om muligheder for at få spændende jobs i Danmark og i udlandet.
Herefter var der besøg hos proceslaboratoriet på HTX afdelingen, hvor man i øjeblikket forsker i enzymer og proteiner, som skal indgå i nye madvarer.
Til slut talte ministreren om grøn omstilling og bæredygtighed og om hvorledes man kan reducere madspildet, ændring af holdingen til maden og reducering af kødforbruget. Ved at plante klimavenlige sorter som kål og rodfrugter. Derefter var der tid til at stille spørgsmål til ministeren.
Med på rundvisningen var folketingsmedlem Malte Larsen og folketingskandidat Iben Sønderup samt bestyrelsesformand Søren Sørensen og direktør Lars Michael Madsen.

Kommentarer