Kultur og events

Foredrag med lokal forfatter på Fårup Kro

Jens Bach Andersen ved signering af sin debutroman, Helstedgaard, i Spar Fårup, 2018. Arkivfoto

Tirsdag 3. december kan man opleve Jens Bach Andersen, oprindeligt fra Nørbæk, på Fårup Kro, hvor han vil underholde med fortællinger om Helstedgaard og sin roman af samme navn. Desuden vil forfatteren allerede denne aften løfte sløret for sin nyeste roman, der udkommer dagen efter den 4. december. 

I den første del af foredraget gennemgår Jens Bach Andersen den virkelige historie omkring Helstedgaard, nord for Randers.  Man vil høre om ejerrækken og få portrætter af de mest farverige ejere, der har været på gården.

Vi vil også høre om de forskellige funktioner, Helstedgaard har haft gennem årene – blandt andet som flygtningelejr, plejehjem, skole og base for amerikanske olieentreprenører.

Første del afrundes med seneste nyt om det omfattende renoveringsprojekt, der er i gang på ejendommen.

I anden del af foredraget fortæller forfatteren om sin debutroman, der netop tager sit udgangspunkt i Helstedgaard og derfor har titel af samme navn. Jens Bach Andersen vil fortælle om, hvordan bog og virkelighed passer sammen, ligesom han vil beskrive, hvordan ideen med bogen opstod, hvordan det er at blive forfatter. og hvad han har lært i processen.

Sluttelig fortæller Jens Bach Andersen om sin nye bog, Gandi – Danmarks svar på Forrest Gump. Og her er tale om en helt eksklusiv snigpremiere for gæsterne, idet bogen først udkommer officielt dagen efter.

Det er gratis at deltage ved foredraget, som foregår på tirsdag 3. december klokken 19.30 på Fårup Kro. Tilmelding er ikke nødvendig.

Kroen vil servere gløgg og æbleskiver, som kan købes for 25 kroner.

Fakta om forfatteren

Jens Bach Andersen er født og vokset op på Aaledamgaard i Nørbæk som søn af Louise Andersen og Anders Bach Andersen, som nu bor i Dalbyover.
På Aaledamgaard bor hans bror Just, mens Jens Bach Andersen sideløbende med sit job som salgs- og kundekonsulent i firmaet BioNutria driver en anden gård i Nørbæk.

Efter skoletiden på Fårup Skole blev Jens Bach Andersen student fra Randers Amtsgymasium, og tog til Australien for at arbejde på en farm, inden han indledte studierne ved Landbohøjskolen i København og dimitterede som cand.agro. med planteavl som speciale i år 2000.
Frem til 2014 var Jens Bach Andersen ansat ved det nuværende Agri Nord i Aars, inden han tiltrådte sin nuværende stilling. Jens er gift med Mette, og de har 4 børn.

Kommentarer