Langå

Fredag blev første spadestik taget til ny institution i Langå

Borgmester, Torben Hansen, tog sammen med formand for Børne- og familieudvalget i Randers Kommune, Anders Buhl-Christensen, det første officielle spadestik til det nye institutionsbyggeri i Langå. Foto: Randers Kommune

Fredag 19. juni blev det nye institutionsbyggeri i Langå officielt skudt i gang af borgmester Torben Hansen, der sammen med formand for Børne- og familieudvalget, Anders Buhl-Christensen, tog første spadestik på byggepladsen. Institutionen skal erstatte tre mindre institutioner i Langå, og der bliver plads til syv grupper af børn, fordelt på både vuggestue og børnehave.
Byggeriet af den nye samlede institution i Langå gik i gang i april 2020, da projektet blev fremskudt for at understøtte et hårdt presset erhvervsliv. På grund af forsamlingsforbuddet har det officielle første spadestik måttet vente til i dag fredag d. 19. juni 2020.
I sin tale til spadestiksarrangementet fremhævede Torben Hansen bl.a. at institutionen vil byde på gode rammer både indendørs og udendørs, og at der længe har været et stort ønske om at få en vuggestue i Langå. Den nye institution kommer netop til at rumme både vuggestue og børnehave, og de små kan bl.a. glæde sig til frisklavet mad hver dag fra det nye produktionskøkken.
Den samlede institution placeres på Vennevej 1 i Langå og erstatter de tre nuværende børnehaver i Langå, nemlig Rubjerg Børnehave, Børnehaven Fuglereden og Børnehaven Skovtrolden, hvoraf sidstnævnte i dag har adresse på Vennevej 1.
Mens byggeriet står på, bliver børnene i Skovtrolden genhuset på Langå Skole, hvor børn og personale kan forblive samlet og samtidig følge med i byggeriet.
Alle børnene kan foreløbigt flytte ind i den nye institution i starten af 2021.

Kommentarer