Samfund

Kærshovedgård får kras kritik af Folketingets Ombudsmand

Foto: Kriminalforsorgen

Kærshovedgård er ikke kun lokalt, men et nationalt problem. Det mener et samlet byråd i Ikast-Brande Kommune, der nu igen prøver at få politikerne på Christiansborg til at tage problemerne på Udrejsecenter Kærshovedgård alvorligt.

Opråbet kommer efter, at Folketingets Ombudsmand i en rapport har fastslået, at flere forholde på Kærshovedgård er kritiske og bør forbedres.

I samme uge er en 34-årig mand fra udrejsecentret blevet sigtet for uagtsomt manddrab efter at have påkørt en 55-årig kvinde. Ifølge politiet var den 34-årige beboer påvirket af stoffet THC, da han med 120 kilometer i timen kørte ind den 55-årige kvindens bil. I alt er den 34-årige dømt for 11 forhold og har en udvisningsdom. Manden har iøvrigt heller ikke kørekort.

I mange år har lokale politikere råbt op om det udskældte udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland, men nu er bægeret flydt over, og Christiansborg skal handle. Det kan ifølge borgmester Ib Lauritzen (V) kun gå for langsomt.

– Det er jo et center, der ikke fungerer, og det har det aldrig gjort.

– Vi kan godt prøve at lade være med at snakke om det eller håbe, at det går over, men i virkeligheden er der jo nogle, der har ansvaret for at drive det her center, og det ansvar må de tage på sig, siger borgmesteren til TV 2.

Helt konkret ønsker borgmester Ib Lauritzen at få byrådet til at sende et opråbsbrev til de relevante ministre på Christiansborg.

Justitsministeriet afviser over for TV 2 at stille op til interview og henviser til Mattias Tesfaye. Han ønsker ikke at kommentere sagen, men henviser til ordførerne.

Det er Kriminalforsorgen, der driver udrejsecentret for afviste asylansøgere, mennesker, der er udvist ved dom, samt mennesker på tålt ophold.

Udrejsecentrene er åbne centre med døgnbemanding, videoovervågning og adgangskontrol. Beboerne har opholdspligt, hvilket betyder, at de har pligt til at bo og overnatte på centret, men de er ikke frihedsberøvede og kan derfor frit komme og gå på centret.

Kommentarer