Samfund

Jobdating – nyt jobmessekoncept i Randers

Leder af Jobcenter Randers Erhverv, Tine Arensbach, ser frem til de kommende jobdatingevents, som skal lede til flere ansættelser.

Første onsdag i måneden står den i fremtiden på jobdating mellem jobsøgende og virksomheder i Randers. Jobdating er et nyt koncept, der har form efter traditionelle jobmesser, som Jobcentret har haft stor succes med tidligere. Jobdating løber for første gang af stablen onsdag 5. august i Underværket.

Efter flere års gode erfaringer med det uformelle møde mellem virksomhed og jobsøgende både i form af speedsparringer og konkrete jobmesser, har Jobcenter Randers Erhverv igangsat et nyt tiltag, der har til formål at skabe muligheder for at kunne mødes ansigt til ansigt og den vej igennem skabe match mellem ledig jobkandidat og ledigt job.

Jobdating – en månedlig event
Jobdating vil fremadrettet finde sted hver den første onsdag i måneden – første gang finder sted 5. august på Underværket i centrum af Randers. Til eventen kan ledige jobkandidater møde virksomheder, som har medbragt konkrete ledige stillinger, de ønsker besat – gerne af de fremmødte ledige jobkandidater.

– Det er klart, at det overordnede formål med Jobdating er at danne rammen om det møde mellem virksomhed og jobkandidat, der skaber en decideret ansættelse. Sekundært vil vores events være en oplagt anledning til at sælge sig selv eller øve sig i at tale med virksomheder og skarprette sit CV – forklarer Tine Arensbach, leder af Jobcenter Randers Erhverv.

Oplagt event i en tid med fokus på lønnede timer
De nye events er igangsat for at skabe jobmatch mellem jobkandidater og virksomheder på en anden måde. Første Jobdatingevent skulle have været søsat i april, men blev på grund af Corona udskudt. Inspirationen kommer fra et lignende projekt i Esbjerg Kommune, hvor indsatsen allerede har båret frugt.

– Med den stigende gruppe af ledige som følge af Corona og et erhvervsliv, hvor hjulene er på vej op i fart igen, er det oplagt at skabe et større fokus på de lønnede timer – fortæller Tine Arensbach og fortsætter:

– Vi ser frem til at arrangere de her events i Randers, som forhåbentligt betyder, at flere jobsøgende kan finde deres vej til arbejdsmarkedet. Samtidigt er det en god mulighed for, at virksomheder kan møde kandidaterne personligt – slutter hun.

Tilmelding
Eventen er for jobsøgende i alle aldre og uanset hvor længe, man har været ledig. Der vil primært være fokus på fuldtidsstillinger. De første tre jobdatingevents foregår onsdag den 5. august, onsdag den 2. september og onsdag den 7. oktober. De finder alle sted i Underværket mellem 10.00-12.00.

Den første gang vil der, på grund af Corona, ikke være ubegrænsede pladser. På den første Jobdating er der plads til 10 virksomheder og 30 ledige jobkandidater.

Ledige, som gerne vil deltage, tilmelder sig med sit fulde navn på jobdating@randers.dk. Du bliver kontaktet, når du har fået plads på eventen.

Virksomheder, som står og mangler sin næste medarbejder, kan tilmelde sig på 8915 7990 eller på jobdating@randers.dk. Herefter vil de blive kontaktet af Jobcenter Randers Erhverv.

Kommentarer