Midtjylland

Jonas Vingegaard bliver fejret i sin hjemby Glyngøre

Også i år bliver Jonas Vingegaard, efter eget ønske, fejret i sin hjemby Glyngøre. Arkivfoto fra 2021: Skive Kommune

I årets Tour de France har Jonas Vingegaards præstation været helt exceptionel, så uanset hvordan det går på de sidste etaper, vil han blive fejret for sin imponerende bedrift og som den store sportsmand han er. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Skive Kommune. Borgergruppen ”Glyngøre følger Jonas 2022” står for arrangementet, som bakkes op og støttes af kommunen.

– Når Tour de France slutter på søndag har vi fået tre ugers fantastisk cykelløb set med danske øjne. Allerede til præsentationen i Tivoli i København var det tydeligt, at de danske cykelryttere havde stor opbakning blandt fans, og det stod samtidig klart, at Jonas Vingegaard er noget helt særligt. Starten i Danmark gav mange danskere Tour de France-feber, men efter Jonas Vingegaard erobrede den gule trøje den 13. juli er Danmark nærmest gået i ekstase over de fantastiske resultater, der er leveret på de franske veje. Vi er mange i hele landet, der med åndeløs spænding og nerverne næsten helt flosset, hver eftermiddag gennem TV eller radio følger løbet, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard.

– Sidste år blev Jonas Vingegaard nr. 2 i Tour de France, og vi har både håbet og troet på, at han igen i år kunne være blandt de bedste. Det har han vist, for han kører aldeles fremragende, godt støttet af sit hold. Nu har vi kun to utroligt spændende dage, hvor vi krydser alt og håber, det lykkes Jonas at bringe den gule trøje hjem til Danmark og Skiveegnen, siger han.

Fejring i Glyngøre

Ifølge borgmesteren, er det Jonas Vingegaard selv, der ønsker, at fejringen sker i Glyngøre, hvor han bor og har hjemme.

– Det bakker vi selvfølgelig helt op om, og jeg håber, at rigtigt mange vil møde op for at være med til at hylde Jonas Vingegaard, for det fortjener han. Vi er mange, der glæder os til at give ham en formel og officiel hædring for hans kæmpe præstation, siger Peder Christian Kirkegaard.

Endnu har man ikke fundet en dato for arrangementet, men når de sidste detaljer for fejringen i Glyngøre er på plads, vil det hurtigst muligt blive meldt ud, lyder det fra borgmesteren.

Kommentarer