Erhverv

Kritik af Verdo var på dagsordenen ved borgermøde fredag

Her er det fra venstre Asger Brorsen og Bo Vestergaard, som er de to, der har "gravet" dybt i Verdo sagen. Foto: Jan Szwed.

Fredag eftermiddag var omkring 60 borgere mødt frem til borgermøde i Fritidscenteret i Randers, hvor seks lokale partier havde inviteret til debat om økonomien i Verdo. Bag invitationen stod Radikale Venstre, Beboerlisten, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Konservative og Velfærdslisten.
Ulovlig overfakturering for cirka 2 mia kr., 3 politianmeldelser, en stribe afgørelser fra forsyningstilsynet, kommunale dobbeltroller – er konkursen i sigte? Sådan lød indledningen til dagens program.
Baggrunden for mødet skal findes helt tilbage i november 2017, hvor en borger i Randers Asger Brorsen skriver sit første læserbrev, blandt andet til Randers Netavis, om kritisable transaktioner i forsyningsselskabet Verdo. Siden har han og en anden borger, Bo Vestergaard brugt oceaner af tid på at grave sig ned i Verdos regnskaber og anklaget selskabet for ulovlige opkrævninger hos borgerne og for ulovlige transaktioner mellem selskaberne.
Siden har sagen og debatten rullet, og kulminerede i april 2019 ved en fyring af den daværende administrerende direktør Kim Frimer. Undervejs og siden er Verdo blvet pålagt at tilbagebetale hundredvis af millioner kroner til forbrubrugerne, og ifølge Asger Brorsen og Bo Vestergaard er alt endnu ikke kommet for en dag. Ifølge dem er der reel fare for at Verdo kan gå konkurs.
På borgermødet fremlagde de to “gravere”, hele historikken i deres arbejde, hvilket blandt andet har ført til flere politianmeldelser af både selskabet og medlemmer af den tidligere bstyrelse. Herefter var der indlæg af medlem af repræsentantskabet i Verdo, John Drejer samt af byrådsmedlemmerne Daniel Madié, Konservative og Bjarne Overmark, Beboerlisten.
For mere baggrund:
Tvivl om lovlighed hos Verdo Vand
Verdo fyrer topchef Kim Frimer
Verdo skal betale halv milliard tilbage
 
 

Kommentarer