Debat og politik

Lomborg kalder dele af klimadebatten usand og hyklerisk

Bjørn Lomborg er ude med kritik af argumenter, der omhandler klimaforandringer. Foto-R-Mathiasson

Den kendte og kritiske klimadebattør, samt leder af tænketanken Copenhagen Consensus, Bjørn Lomborg, har netop været i København og her givet et interview til Jyllands-Posten. Heri advarer han mod nogle af de argumenter, der florerer om klodens klima og han mener mange er usande og udtryk for hykleri.

Bjørn Lomborg mener blandt andet, at elbiler har mange gode egenskaber, men at de ikke er løsningen på alle klimaudfordringer, som man kan forledes til at tro, hvis man følger med i den internationale klimadebat.

Han peger blandt andet på, at man for eksempel i USA har et noget andet syn på elbiler, end vi har i Europa og især i Danmark.

– Den amerikanske regerings energiadministration, EIA, har estimeret, at blot 9 pct. af alle biler i USA i 2050 vil være elbiler. Samtidig viser undersøgelser fra USA, at 90 pct. af dem, der har en elbil, også har en anden bil – og at de kører meget længere i den end i elbilen. Oftest bruger man elbilen til at køre ned i supermarkedet, men man kunne aldrig drømme om at tage elbilen på de ”rigtige” og lange ture, siger Bjørn Lomborg til JP.

Lomborg mener, at man kunne få langt mere for pengene ved at bruge dem på andre ting end elbiler. Ifølge ham er den rigtige løsning at investere langt flere penge i forskning og udvikling på grønne teknologier.

Læs hele interviewet her.

Kommentarer