Livsstil og forbrug

Mere udeservering og to millioner kroner er på vej til Randers Midtby

Udviklingsudvalget vil åbne for, at restauranter og cafeer i midtbyen kan servere mad og drikke på større områder udenfor. Samtidig ønsker udvalget at frigive yderligere to millioner kroner til forskellige tiltag, der skal gøre midtbyen mere attraktiv. Initiativerne er et led i at understøtte lokale virksomheder under coronakrisen.

– Vi ønsker at give midtbyen et markant løft og støtte butikker og restauranter i at komme godt igennem krisen. Derfor vil vi gerne åbne for, at restauranter og cafeer i højere grad kan servere mad udendørs sådan, at de kan have flere gæster samtidig med, at de overholder de sundhedsmæssige retningslinjer. Derudover vil vi fremrykke investeringer for yderligere to millioner kroner i forskellige initiativer, der oprindelig var planlagt til at blive udført i 2021 – siger Christian Brøns, der er formand for udviklingsudvalget.
Beslutningen tog udviklingsudvalget på mødet den 28. maj 2020.
Ekstra udeservering kræver dispensation
Dermed kan restauratører i Randers Midtby nu søge om dispensation fra de almindelige regler for udeservering, så de i en begrænset periode må bruge et større areal. Fx. kan der gives dispensation til at bruge naboejendommens facadelængde eller til at bruge parkeringspladser. Dog fastholdes krav om tilgængelighed og, at der ikke må afskærmes, så det fremstår som et privat område.
Ansøgningen om dispensation skal restauratørerne sende til vejeogtrafik@randers.dk. Herefter vil forvaltningen straks samarbejde med andre relevante myndigheder om en mulig midlertidig tilladelse, som vil gælde i resten af 2020.
Flere grønne områder og lettere at finde rundt
Udviklingsudvalgets beslutning betyder også, at der bliver fremrykket investeringer i midtbyens udvikling. Her skal byrådet dog formelt godkende beslutningen før, den kan træde i kraft.
I december 2019 afsatte Randers Byråd fire millioner kroner til at implementere den strategiske udviklingsplan for Randers Midtby i årene 2020 og 2021. Men efter nedlukningen af samfundet som følge af coronavirus, har byrådet givet grønt lys til at bruge alle midler allerede i 2020. Og det er på den baggrund, at udviklingsudvalget vil fremrykke to millioner kroner, som ellers først skulle have været brugt i 2021.
Pengene skal gå til indsatser på både kort og lang sigt. Blandt andet til at skabe flere grønne oaser, opdatere udtjent byrumsinventar og forbedre muligheden for at finde vej og gå på opdagelse i midtbyen. Derudover er der allerede sat gang i initiativer som fx opstilling af blomster på Rådhustorvet, da byen var allermest tom. Formålet var at opretholde en positiv oplevelse af bymidten, så den fremstod præsentabel og indbydende for borgere, der ønskede at benytte byens uderum.
Alle initiativer og indsatser er og bliver planlagt og udført i tæt samarbejde med Randers City og andre interessenter.

Kommentarer