Debat og politik

Messerschmidt-sag er slut – anklagemyndigheden anker ikke

Morten Messerschmidt slipper for igen at skulle forsvare sig i retten mod anklager om svindel med EU-midler og dokumentfalsk. Det ligger fast efter anklagemyndigheden har besluttet ikke at anke frifindelsen af Dansk Folkepartis formand.

Oplysningen kommer fra Morten Messerschmidt selv til Ritzau, efter han tirsdag har talt med sin advokat, og samme melding kommer fra anklagemyndigheden.

Dansk Folkepartis formand blev lige før jul frifundet i byretten på Frederiksberg frifundet i den nu over syv år gamle sag, hvor han anklaget for dokumentfalsk og svindel med EU-midler til en EU-konference i forbindelse med Dansk Folkepartis sommergruppemøde i 2015.

– Jeg har jo gået hen over både jul og nytår med en bevidsthed om, at det kunne være, at sagen skulle køre i landsretten. Det har da tynget at skulle gå med det, lyder det fra Morten Messerschmidt.

– Men nu kan jeg endelig glæde mig over at Meld- og Feld-sagen er endegyldigt lukket. Både for mig og min familie, men jo også for Dansk Folkeparti. Det er efter mere end syv år selvfølgelig både rart og en lettelse.

Fra anklagemyndigheden lyder det i en pressemeddelelse med statsadvokat Jens-Christian Bülow som afsender:

– Beslutningen bygger blandt andet på en gennemgang af dommens præmisser og sagens beviser samt sagens forløb – ikke mindst forløbet efter tiltalerejsningen, der førte til to hovedforhandlinger i byretten.

Forskellige myndigheder har gennem årene efterforsket sagen, og der blev sat et foreløbigt punktum, da Retten i Lyngby i august måned idømte Morten Messerschmidt seks måneders betinget fængsel. Den dom blev dog annulleret, da der opstod tvivl om dommerens habilitet, hvorfor straffesagen måtte gå om.

Nu, hvor byretten på Frederiksberg er kommet til ny afgørelse – nemlig frifindelse – er dette det sidste punktum i sagen.

Kommentarer