Land og by

Minihjælpepakke på vej til forsamlingshuse

Arkivfoto

Forsamlingshuse og foreninger i Randers Kommunes landdistrikter er gået glip af store indtægter i forbindelse med coronakrisen. Landdistriktsudvalget er klar med forslag om støtte til dem, der er økonomisk trængt på grund af mange aflysninger.
Aflyste bryllupper, konfirmationer, studentergilder og runde fødselsdage – kalenderen for foråret 2020 har været præget af tykke streger over planlagte festlige sammenkomster. Det er en udfordring for beværtninger i hele landet, men også de lokale forsamlingshuse er hårdt ramt af coronakrisen.
– Vi har forhørt os hos foreninger med forsamlingshuse, og tilsammen har de mistet mange indtægter som følge af coronakrisen. Derfor er vi klar med en minihjælpepakke via landsbypuljen – siger Lars Søgaard, formand for landdistriktsudvalget i Randers Kommune.
– Der er 760.000 kr. tilbage i landsbypuljen til 2020, og det er vores hensigt, at hovedparten kan bruges til at sikre foreningernes muligheder for at spille en aktiv rolle i lokalsamfundene – understreger formanden.
Landdistriktsudvalget vedtog beslutningen d. 20. maj 2020, og byrådet i Randers Kommune behandler sagen mandag d. 15. juni 2020.
Fokus på fællesskabet
På grund af de mange aflysninger af arrangementer i foråret, har flere foreninger mistet det økonomiske overskud til at afholde nye aktiviteter, sætte gang i renoveringer og foretage løbende vedligehold af fælleshusene. Det skal minihjælpepakken lave om på.
– Vi har fokus på at få gang i faciliteter og aktiviteter, som styrker fællesskabet i lokalområderne, når coronasituationen igen giver mulighed for det – siger Anne Hjortshøj, næstformand i landdistriktsudvalget.
Såfremt byrådet godkender forslaget fra landdistriktsudvalget, vil udvalget efter sommerferien 2020 nedsætte retningslinjer for ansøgninger om del i puljen. Informationen bliver sendt direkte til foreninger med forsamlingshuse og bliver desuden tilgængelig på Randers Kommunes hjemmeside.

Kommentarer