Mellerup

Nørhald Kunstforening præsenterer: Natur i kunsten – kunstens natur

Se billedserie Her ses ét af Bente Lyhne værker: Made in Norway. 70×85 cm. Acryl. Fremsendt foto.

På den kommende udstilling i Nørhald Kunstforening er naturen referenceramme for motivkredsen. Der er fernisering på udstillingen den 22. februar kl 14.00, og herefter kan udstillingen ses på alle hverdage mellem 14 og 17 frem til den 26. marts.
Skrevet af: Lone Nyeng
Hele to kunstnere præsenterer deres værker på udstillingen, nemlig Hardy Brix (Århus) og Bente Lyhne (Djursland). Indbyrdes er de meget forskellige i såvel teknik som udtryk, men passer usædvanligt godt sammen.
Hardy Brix har i mange år har været optaget af det nordiske landskab og især de arktiske egne. I hans billeder fortættes det, han har set og sanset, og han formidler det i et væld af brækkede farvetoner. Senest har han haft mere fokus på akvarelmaleriet, og med flere rejser til Lofoten og Svalbard inspireres han af lys, stemning og vejr. Han har lavet de bedste akvareller under pres og ladet sand, regn og iskrystaller sætte autentiske spor.
Bente Lyhne fascineres af, at naturen både kan være kaotisk og organiseret på samme tid. Den vækker både forundring og genkendelighed på én og samme tid. Hendes billedunivers handler ofte om alternative virkeligheder med stærke referencer til naturen, som hun også lader sætte konkrete afsæt eller aftryk i nogle af værkerne. F.eks. har hun undersøgt vandets veje på lærredet og indsamlet kalk og jord for at bruge det som pigment. Hun laver også collager med en samplingsteknik, hvor udsnit fra tidligere værker tilføres nye materialer. Det kan f.eks. være et bearbejdet foto, en gammel billet, et stykke stof eller et blad. Alt kanindgå for så at ende som et visuelt musisk værk.
Begge kunstnere er oprindeligt uddannet på Århus Kunstakademi; Hardy Brix har tillige haft et statsstipendium i Zagreb; Bente Lyhne har desuden uddannelse inden for kostumedesign, billedkunst og æstetisk pædagogik. Begge har også udstillet utallige steder rundt om i det ganske land både med separatudstillinger og i samarbejde med andre kunstnere. I 2002 udstillede Hardy Brix på Randers Kunstmuseum, men han er også en flittig udstiller i resten af Norden.
Alt i alt bliver det en sansemættet og naturpoetisk udstilling, som Nørhald Kunstforening slår dørene op for ved ferniseringen lørdag d. 22. februar kl. 14. Som altid vil der være en forfriskning samt musikalske indslag.
Udstillingen foregår på Mellerup Fri- og Efterskole, Almisbakken 19, Mellerup, 8930 Randers NØ.

Kommentarer