Spentrup

Nye forsyninger af værnemidler til de kommunale dagplejere

Medarbejdere i Randers Kommune arbejder sammen på tværs for at sikre den daglige børnepasning. 14 medarbejdere hos Jobcenter Randers Erhverv leverer denne fredag værnemidler til 193 dagplejere.
Vores små poder har nu i snart to uger været tilbage i deres vante omgivelser for at blive passet mens far og mor arbejder. Det har været en anderledes hverdag for mange med flere ude aktiviteter og et ekstra stort fokus på hygiejne. Dagplejerne bruger værnemidler som blandt andet sprit, handsker og forklæder. Alle kommunens dagplejere får i løbet af fredag den 24. april leveret et værnemiddelskit. Skønnet er, at der er værnemidler til de næste par måneder.
– Vores dagplejere må ikke mangle værnemider. Det er vigtig for alles tryghed og sikkerhed, at der er værnemidler nok. Derfor følger vi hele tiden situationen og sørger nu for nye leverancer til alle vores dagplejere – fortæller dagplejeleder Susanne Lyholm Andersen.
De 193 værnemiddelskit består af forklæder, overflade desinficering, håndsprit, desinficeringsservietter der kan bruges iPad’en, underlag til bleskift og engangshåndklæder. Mens dagplejerne tidligere har fået leveret et større parti engangshandsker, som også er en del af de daglige værnemidler.
– Alle vores dagplejere har været gode til at omstille sig, og det er imponerende at se, hvordan alle står klar til at hjælpe hinanden, sådan at ingen har manglet værnemidler i den første tid efter genåbningen – siger Susanne Lyholm Andersen.
Stor korpsånd
Sammenholdet og hjælpen går også på tværs af fagligheder og kommunalt ansatte. For at sikre en hurtig og sikker levering af de mange værnemiddelskit er 14 medarbejdere hos Jobcenter Randers Erhverv – primært virksomhedskonsulenter – trådt til som kurere. De har hver fået et distrikt og afleverer værnemiderne til samtlige dagplejere i løbet af fredagen, hvor de fra morgenstunden kørte ud fra et kommunalt lager.
– Man skal hjælpe, hvor man kan hjælpe. Som virksomhedskonsulent kender jeg kommunen rigtigt godt rent geografisk, da jeg normalt kører rundt til virksomheder i hele kommunen. For tiden forgår kontakten telefonisk fra hjemmekontoret, så det er samtidig en god mulighed for lige at komme lidt ud og få noget luft – siger virksomhedskonsulent Michael Kristoffersen.
Skoler og daginstitutioner har i øvrigt også fået leveret nye leverancer af værnemidler.

Kommentarer