Paderup

Paderup Gymnasium inviterer indenfor til smagsprøver på gymnasieuddannelsen


Mandag den 13. januar kl. 19.00 inviterer Paderup Gymnasium til orienteringsaften for kommende elever og deres forældre. I år vil gæsterne som noget nyt kunne afprøve gymnasiefagene, som bliver præsenteret i små workshops.

Hører man til dem, som lige nu overejer, hvilken ungdomsuddannelse man skal søge ind på til marts, er der hjælp at hente til det svære valg, hvis man besøger Paderup Gymnasiums orienteringsaften den 13. januar. Skolen vil være fuld af liv, da over 100 elever har meldt sig til at være med som guider for gæsterne, og Paderup Gymnasiums kreative profil bliver denne aften repræsenteret i form af glimt fra årets musical, som har premiere sidst i januar.
Aftenen begynder med en kort fælles velkomst og introduktion til gymnasiets profil ved rektor Allan Friis Clausen. Herefter vil gæsterne få en guidet tur på skolen af nuværende elever, som på vej rundt vil fortælle om deres hverdag på Paderup Gymnasium. Og endelig får man som gæst selv mulighed for at besøge de faglige workshops, som giver smagsprøver på det almene gymnasiums fag. Her kan man også tale med lærere og elever om fagene og om livet som gymnasielev. Der vil desuden være mulighed for at høre om de studieture og andre rejser, som Paderup Gymnasium tilbyder.
Klædt på til valget
Siden gymnasiereformen i 2017 skal eleverne ikke længere vælge deres specifikke studieretning, når de søger ind på gymnasiet, men først efter et tre måneders grundforløb. – I grundforløbet introducerer vi eleverne for studieretningerne, så de bliver sikre i deres valg – fortæller rektor Allan Friis Clausen. Alle elever deltager i studieretningsdage, hvor de kan afprøve to forskellige linjer, og desuden får alle en vejledningssamtale med studievejlederen, før de vælger. Paderup Gymnasium udbyder igen i år 12 forskellige studieretninger inden for naturvidenskab, sprog, samfundsvidenskab og kunstneriske fag.
Mange elever i 9. og 10. klasse har selv besøgt gymnasiet i forbindelse med brobygningsforløb, men til orienteringsaftenen har forældrene muligheden for at være med og få styr på alle tvivlsspørgsmål om fag og studieretninger.
– Vores orienteringsaften giver elever og forældre mulighed for at danne sig deres eget indtryk af gymnasiet – siger rektor Allan Friis Clausen. – Man kan mærke skolens atmosfære, få indblik i vores fag og desuden få lejlighed til at stille alle sine spørgsmål til skolens studievejledere, lærere og elever. I hverdagen lægger vi vægt på at vedligeholde den atmosfære af nærhed og fortrolighed, som vi har tradition for, og det vil man også kunne mærke som gæst denne aften – forudser Allan Friis Clausen.
Orienteringsaften mandag den 13. januar kl. 19.00
Paderup Gymnasium, Apollovej 64

Kommentarer