Samfund

Pernille Skipper indstillet til valg som formand for Coop

Tidligere folketingspolitiker Pernille Skipper blev i sidste uge indstillet til posten som ny formand for Coop Amba.

Det var et enigt indstillingsudvalg under Coops Landsråd, der i sidste uge pegede på den tidligere folketingspolitiker Pernille Skipper til posten som ny formand for Coop Amba. Valget afholdes 20. april.

Coops Landsrådsformand, Niels Mayland, begrunder indstilling af Pernille Skipper med hendes årelange samfundsengagement, hendes politiske erfaring og hendes evne til at kommunikere klart og tydeligt.

– Jeg er meget glad for, at Pernille Skipper har valgt at sige ja til at opstille til posten som formand for Coop Amba. Pernille Skipper har en solid indsigt i samfundsforhold og politik, og hun har en imponerende evne til at analysere og forstå komplekse udfordringer, samt formidle disse indsigter klart og effektivt. Hun vil uden tvivl være en stærk forbrugerstemme for Coops medlemmer, siger Niels Mayland.

– Det betyder noget, hvad vi putter i kurven, når vi handler. For vores klode, vores sundhed og fremtidige generationer. Hvis vi står sammen i et stærkt fællesskab, har vi mulighederne for at ændre på fremtiden, siger Pernille Skipper.

– Coop har ikke bare været en forandrende og bærende kraft i vores land og samfund i over 150 år. Det skal vi også være de næste 150 år. Vi skal styrke foreningen Coop, være tydeligere om værdierne og bruge den kraft, de knap 2 mio. medlemmer repræsenterer. Sammen skal vi sikre, at alle har råd til at træffe bæredygtige og sunde valg i dagligdagen, erklærer Pernille Skipper.

Med valget af en ny formand for Coop Amba bliver opdelingen af Coops formandspost i en forenings- og en forretningsdel en realitet.

– Både Coops forretning og forening er inde i en stor forandringsproces. Jeg håber, at jeg med mit kandidatur kan bidrage til at styrke foreningen og få de stærke værdier bag Coop tydeligere ud til danskerne«, siger Pernille Skipper.

Pernille Skipper er 39 år og blev medlem af Folketinget for og repræsenterede Enhedslisten fra 2011-2022. Hun er gift, har to børn og er gravid med sit tredje barn.

Valget af den nye formand for Coop Amba finder sted på Landsrådsmødet den 20. april i Middelfart, hvor de 126 medlemmer af Coops Landsråd desuden skal vælge to nye medlemmer til Coop Ambas bestyrelse.

Coop Danmark omfatter næsten 1.000 butikker i hele Danmark, beskæftiger 40.000 medarbejdere og har en samlet omsætning på ca. 47 milliarder kroner årligt.

 

Kommentarer