112 og retsvæsen

Sigtelse mod folketingsmedlem Mike Fonseca droppes

Folketingsmedlem Mike Fonseca slipper for tiltale i sag om påstået grooming af 15-årig kæreste. Arkivfoto.

Midt- og Vestsjællands Politi modtog den 18. november sidste år en anmeldelse om grooming, men ville på daværende tidspunkt ikke bekræfte, at der var tale om sigtelse mod folketingsmedlem Mike Fonseca.

Politiet oplyste dog, at det var den eneste anmeldelse om grooming, som politikredsen havde modtaget på dagen. I dagene optil havde Mike Fonseca selv stået frem og fortalt, at han var kæreste med en 15-årig pige, og flere politikerkolleger på Christiansborg udtalte, at Mike Fonseca burde retsforfølges.

Anmeldelsen lød på, at han havde overtrådt straffelovens såkaldte grooming-paragraf. Grooming er, når et barn eller en ung manipuleres af en voksen til at udføre bestemte, ofte seksuelle handlinger.

Nu, godt to måneder senere, vurderer politiet, at der ikke er grundlag for at rejse sigtelse mod det tidligere medlem af Moderaterne.

Politiets kommunikationschef, Thomas Kristensen, bekræfter at efterforskningen af anmeldelsen er afsluttet.

– Vi modtog flere anmeldelser om samme sag. Da der ikke er en begrundet formodning om, at der er foregået noget strafbart, har vi indstillet efterforskningen, siger han.

Kommentarer