Debat og politik

Sofie Carsten Nielsen forlader politik til fordel for stilling i DI

Sofie Carsten Nielsen har valgt at sige farvel til politik efter 12 år som folketingsmedlem. Hun starter 1. maj i en nyoprettet stilling som EU Bio Project Director hos Dansk Industri (DI).

Det er et samarbejde mellem Novo Nordisk Fonden og DI, som står bag planerne. Koalitionens opgave bliver at styrke EU-politikernes bevidsthed om det store grønne potentiale i biosolutions og at for at forbedre EU’s regulatoriske rammer for biosolutions-sektoren. Ifølge DI er målet, at flere biologiske løsninger hurtigt kan komme på markedet og bidrage til Europas bæredygtige udvikling.

– Biosolutions kommer i de kommende år til at spille en afgørende rolle for både samfund, sundhed og klima. Derfor er det vigtigt og glædeligt, at vi i denne stilling kan ansætte en så stærk og erfaren kapacitet som Sofie Carsten Nielsen, der har stor viden og indsigt, og som er vant til at navigere i komplekse dagsordener, siger adm. direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen.

Sofie Carsten Nielsen får arbejdsplads i Industriens Hus på Rådhuspladsen med hyppige ture til Bruxelles og andre EU-lande.
– Jeg glæder mig til at begynde arbejdet for at få biosolutions højere op på den europæiske dagsorden. Biosolutions kan blive en kæmpe gevinst for klimaet og den grønne omstilling. Og det haster for EU med at få tidssvarende regler og godkendelsesprocedurer. Biosolution-løsninger – naturens egne metoder kombineret med fremragende forskning – er simpelthen geniale. Og at arbejde med det på den europæiske dagsorden er et perfekt match for mig, siger Sofie Carsten Nielsen.

Sofie Carsten Nielsen valgte at træde tilbage som leder for Radikale Venstre efter et skuffende resultat ved folketingsvalget i november 2022. Her erkendte hun, at mandatet til at fortsætte som formand ville være for svagt. Martin Lidegaard overtog herefter posten som politisk leder for partiet.

Stinus Lindgren, der har været suppleant, overtager hendes plads i Folketinget. Han har været sundhedsordfører for partiet og har haft formandsposten i Epidemiudvalget under corona-krisen.

Kommentarer