112 og retsvæsen

Store dele af Børsen i København står ikke til at redde efter brand

Beredskab har hele dagen arbejdet med at få branden på Børsen under kontrol.

Tidligt i morges opstod der brand i en af de mest kendte og historiske bygninger, Børsen i København. Det var håndværkere, som i øjeblikket er i gang med en stor renovering af Børsen, som slog alarm.

Beredskab og politi var hurtigt massivt tilstede, men i mange timer var branden ude af kontrol og en stor del af bygningen er gået tabt, blandt andet Børsen kendte spir, som kolapsede tidligt under barnden.

Børsen, som ligge tæt på Christiansborg er er en af de mange ikoniske bygningsværker, som er opført under Christian 4., og den har haft funktion som børs, og fik tidligt status som repræsentation af den københavnske velstand. Bygningen er i dag ejet af Dansk Erhverv.

Direktør i netop Dansk Erhverv Morten Langager udtaler her til fordmiddag:

– Det vi oplever lige nu i det år, hvor Børsen fylder 400 år, er vi jo selvsagt dybt berørt over, så hvis jeg har lidt svært ved at finde ord, så er det derfor, indledte han.

– Vi var i gang med at lave udstillinger og kunne åbne Børsen op for publikum og lave udendørs udstillinger, udstillingslokaler osv. For at fortælle historien om det sted, hvor man kunne sige dansk handel blev startet på en eller anden måde for 400 år siden

– Børsen begyndte at brande i morges, og redningsberedskabet er i fuld gang. Det er vi trygge ved, men desværre har ilden rigtig godt fat. Vi har været inde og redde så mange kunstgenstande, som vi kunne fra morgenstunden. Der foregår stadig et redningsarbejde i forhold til kunstgenstande, og der er i fuld gang nede i den anden ende af bygningen, hvor det ikke brænder så meget.

– Rigtig mange kollegaer har været inde for at hjælpe med at redde kun kunstgenstande ud, og vi har også reddet nogle meget værdifulde genstande ud, inklusive Krøyers store maleri. Men der er selvfølgelig mange ting, som risikerer at gå op i ild og røg lige nu.

Direktør i Dansk Erhverv Morten Langager fortæller her, at han er dybt berørt af situationen.

 

Kommentarer